İrmik tatlısı nasıl yapılır? İşte irmik tatlısı yapılışı ve malzemeleri

Güncelleme Tarihi:

İrmik tatlısı nasıl yapılır İşte irmik tatlısı yapılışı ve malzemeleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 19:09

Türk mutfağının en gözde ve lezzetli tatlılarından biri olan irmik tatlısını evde kolayca ve pratik bir şekilde yapmak isteyen pek çok kişi, irmik tatlısının tarifini ve malzemelerini araştırıyor. İşte, irmik tatlısının yapılışı ve malzemeleri.

Haberin Devamı

Mutfak kültürümüzün vazgeçilmezlerinden biri olan irmik tatlısı, düşük maliyetli olması hem de kolayca hazırlanması nedeniyle en çok tercih edilen tatlılardan biri olarak biliniyor. Özellikle kadınlar pratik bir şekilde irmik tatlısını nasıl yapacaklarını araştırıyor. İşte, irmik tatlısı tarifi.

MALZEMELER

1 su bardağı un

6 adet yumurta

1 su bardağı + 2 çorba kaşığı irmik

1/2 adet limon kabuğu rendesi

4,5 su bardağı şeker

2 çorba kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI

Tatlının şerbetini hazırlamak için ilk olarak derin bir tencerede 4 su bardağı şekeri, 4 su bardağı su ile kaynatıp bir şerbet yapın ve yapmış olduğunuz şerbete 1 kaşık limon suyu katın ve sıcakta bekletmeye başlayın. Bir kabın içinde yumurtalar ile yarım bardak şekeri, limon kabuğu rendesini de ekleyerek çırpıp koyu yoğurt kıvamına getirene kadar çırpın. Karışıma limon suyunu koyup bir iki kere daha karıştırın. Son olarak kabartma tozu katılmış, elenmiş un ve irmik karışımını ilave edip tekrar karıştırın.

Haberin Devamı

Önceden yağladığınız fırın tepsisine hazırladığınız karışımı boşaltın ve daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Revani piştikten sonra, istediğiniz şekilde kesin. Dilimlediğiniz revaniye ılık bir halde iken, önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ilave edin. Son aşamada ise, damak zevkinize göre ister sade olarak ister hindistancevizi ve fındıkla süsleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun...

BAKMADAN GEÇME!