Irkçı lider Türk milletvekiline yumruk attı

Güncelleme Tarihi:

Irkçı lider Türk milletvekiline yumruk attı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 00:00

Bulgaristan'da geçen hafta bir camide namaz kılanlara düzenlenen saldırılar nedeniyle kapatılması gündemde olan ırkçı ATAKA partisinin lideri Volen Siderov, dün de bir radyo programında Türk milletvekili Kurman İsmailov'a saldırdı.

Haberin Devamı

Sofya'daki Banya Başı Camisi'nde geçen Cuma günü namaz kılanlara yönelik saldırının ele alındığı BNR radyosundaki tartışma sırasında, ATAKA lideri Siderov, Haklar ve Özgürlükler Hareketi eski üyesi ve bağımsız milletvekili İsmailov'a yumruk attı.

Programın sunucusu Veliçko Konakçiyev, Siderov'un ülkedeki camilerin aşırı dincilerin yuvası haline geldiğini söylemesi ve Türk milletvekiline küfürler savurması üzerine, araya girerek dinleyicilerden özür diledi. Bu sırada ATAKA liderinin İsmailov'a yumruk attığı belirtildi. İki konuğun yumruk yumruğa kavga etmesi üzerine programa bir süre ara verildi.

5 dakika müzik yayını yapıldıktan sonra devam eden program, ATAKA liderinin küfretmeye devam etmesi üzerine erken bitirildi. Programın ardından kavgayı ATAKA lideri Siderov'un başlattığını söyleyen sunucu Konakçiyev, "23 yıllık gazetecilik hayatımda böyle bir saçmalık görmedim" dedi.

Haberin Devamı

ATAKA KAPATILABİLİR

Banya Başı Camisi'nde geçen Cuma günü aralarında Siderov'un da bulunduğu ATAKA üyeleri, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı gösteri düzenlemiş, cami önünde Cuma namazı kılan cemaatin üzerine yumurta atmış ve bir seccadeyi yakmıştı. Olayda beşi polis 7 kişi yaralanmıştı.

Bulgaristan Başsavcılığı'nın, cami saldırısı ve ırkçı söylemleri nedeniyle ATAKA'nın yasaklanması için öneride bulunabileceği belirtildi.

Sofya Başsavcısı Nikolay Kokinov, ATAKA'nın etnik ve dini nefreti körüklediği yönünde yeterli kanıta sahip olmaları halinde partinin yasaklanması için harekete geçeceklerini söyledi.

TÜRKLERDEN TEPKİ

Bursa merkezli Balkan Göçmenleri ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF) ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, Bulgaristan’da son günlerde meydana gelen olaylara tepki gösterdi.

ATAKA partisinin şımarık bir çocuk gibi davrandığını belirten Prof. Dr. Balkan, "Kimse 1989 öncesine dönülecek diye endişe etmesin. Müslümanların ibadet ve inanç özgürlüğü Anayasa teminatı altındadır. Bulgaristan’daki tüm partilerin birlikte bu olayları kınamasını bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Emin Balkan yaptığı açıklamada, meydana gelen olayları Türkiye’deki soydaşların da endişe içinde izlediklerini söyledi. Balkan, Bulgaristan’da uzun süreden beri etnik ayrımcılığın bulunduğunu ve iktidarda bulunan GERB ve onun azınlık hükümeti olmasını sağlayan ATAKA’nın aşırı milliyetçi söylemlerle seçimlere gittikleri belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!