Irkçı kapüşon katiline 200 bin dolar bağış

Güncelleme Tarihi:

Irkçı kapüşon katiline 200 bin dolar bağış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2012 11:36

17 yaşındaki Trayvon Martin'i savunmasız olduğu halde öldüren George Zimmerman, zanlısı olduğu dava için 200 bin dolardan fazla bağış topladı.

Haberin Devamı

ABD'de 17 yaşındaki bir genci, üzerinde silah olmadığı halde öldüren George Zimmerman'a 200 bin doların üzerinde bağış yapıldı. Kafasında kapüşon olduğu için şüphelendiği Trayvon Martin'i vuran Zimmerman, avukatları aracılığıyla kendisi için bir yardım kampanyası başlatmıştı.

İki hafta önce, yargılanmak üzere tutuklanan, ancak geçtiğimiz hafta 150 bin dolar kefalet karşılığında şartlı tahliye edilen Zimmerman'ın, bu kefaleti de kendisine bağışlanan paralar sayesinde ödediği anlaşıldı.

Zimmerman, cinayeti işlemesinin üzerinden yaklaşık bir buçuk ay geçmesine rağmen tutuklanmamış, bunun üzerine ülkedeki sivil toplum örgütleri ayağa kalkmıştı. Martin'i öldürdüğünü kabul eden, ancak bunun bir nefs-i müdafa olduğunu öne süren Zimmerman, özellikle de Başkan Barack Obama'nın, konuyla ilgili olarak ölen gençten yana açıklama yapmasının ardından tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!