Ä°ran'dan çok kritik ziyaret

Güncelleme Tarihi:

İrandan çok kritik ziyaret
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 04, 2012 09:49

İran Cumhurbaşkan Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi bugün Türkiye'ye geliyor. Görüşmede Suriye konusu da dahil olmak üzere ticari ve siyasi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, temaslarda bulunmak üzere bugün Türkiye'ye geliyor. Rahimi beraberindeki üst düzey siyasi ve ekonomi heyetiyle Ankara'da temaslarda bulunacak. 

 

Rahimi'nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ayrı ayrı bir araya geleceği belirtildi. Rahimi’nin Başbakan Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da refakat edecek.

 

Görüşmelerde ekonomik ve ticari ilişkilerin artırılması başta olmak üzere ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası konuların ele alınacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

 

Başbakan Erdoğan'ın daveti üzerine gerçekleşen ziyaret çok önceden planlanmıştı. Ancak dünden bugüne Suriye'yle yaşanan gerginlikte Rahimi'nin ziyareti özel bir önem kazandı. Zira İran Suriye hükümetinin en yakın müttefiklerinden biri olarak biliniyor.

Rahimi'ye ziyaretinde Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Mehdi Gazanferi,ÂBayındırlık, Ä°skan ve UlaÅŸtırma Bakanı Ali Nikzad, Adalet Bakanı Murteza Bahtiyari, Petrol Bakanı Rüstem Kasımi ve Merkez Bankası BaÅŸkanı Mahmud Behmeni ile diÄŸer bazı yetkililerin eÅŸlik ettiÄŸi açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!