İran'daki patlamalarda ölü sayısı 8'e çıktı

Güncelleme Tarihi:

İrandaki patlamalarda ölü sayısı 8e çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 14:19

İran'ın güneybatısındaki Ahvaz kentinde meydana gelen patlamalarda ölenlerin sayısının 8'e çıktığı bildirildi.

Haberin Devamı

İran öğrenci ajansı İSNA'nın haberinde, daha önce 6 olarak açıklanan ölü sayısının, ağır yaralananlardan ikisinin hayatını kaybetmesiyle 8'e çıktığı kaydedildi. Yetkililer, yaralananların sayısını 46 olarak açıkladı.

Yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğu, bu nedenle ölü sayısının artabileceği belirtildi. Yetkililer, patlamalardan sorumluların daha önce Ahvaz'da meydana gelen patlamalarla bağlantısı olduğunu söylediler.
Arap nüfusun yoğun olarak yaşadığı Huzistan eyaletinin başkenti Ahvaz'da ekim ayında bir alışveriş merkezinde meydana gelen iki patlamada 6 kişi ölmüş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ekim ayındaki patlamalardan İngiltere hükümetini sorumlu tutmuş ve “Ahvaz'daki patlamalarda İngiltere'nin rolü olduğunu tahmin ettiklerini” söylemişti.

Haberin Devamı

Öte yandan, Huzistan milletvekillerinden Molla Hoveyze, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın bugün Ahvaz'da halka hitap etmesinin planlandığını hatırlatarak, patlamalarla Ahmedinejad'ın programı arasında bir bağlantı olduğunu öne sürdü.
“Cumhurbaşkanı'nın Huzistan ziyaretini ertelemesinin nedenini şimdi daha iyi anladığını” ifade eden Hoveyze, “Bunu yapanlar devrim karşıtlarıdır. Bunları, sınır ötesinde bölücülük peşinde olanlar yönlendiriyor” dedi. Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın bakanlar kurulunu Huzistan'da toplayacağı bildirilmiş, daha sonra toplantının hava koşulları nedeniyle ertelendiği açıklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!