İran'da eski cumhurbaşkanı yenisini eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

İranda eski cumhurbaşkanı yenisini eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2005 13:32

İran'da, Düzenin Yararını Teşhis Heyeti Başkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ı eleştirdi.

Haberin Devamı

Rafsancani, katıldığı bir toplantıda, gazetecilerin soruları üzerine, Ahmedinecad hükümetinin uzun süredir istikrarı sağlayamadığı görüşünü savundu. İstikrarsızlığın ülkede sorun olduğunu ve bu durumun bir an önce giderilmesi gerektiğini belirten Rafsancani, 4 bakanlığın vekaleten yürütülmesi ve bu bakanlıklar için meclise isim bildirilmemesinin de yanlış olduğunu ifade etti.

Rafsancani, “4 bakanlığın uzun süreden beri boş kalmasının ülke yönetimine olumsuz etkisi vardır. Bu bakanların atanma sürecinin daha fazla uzamamasını umuyorum. 4 bakanlığın bakansız kalması, İran tarihinde görülmemiş bir olaydır” dedi.

Meclis, 24 Ağustos'ta yapılan güvenoylamasında, Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın kabinesindeki eğitim, petrol, kooperatif ve sosyal güvenlik bakanlarına güvenoyu vermemişti. Bu bakanlıklar, iki aydır Ahmedinecad'ın atadığı kişiler tarafından vekaleten yürütülüyor.

Haberin Devamı

Ahmedinecad'ın 4 bakanlık için meclise bir ay içinde yeni isimler bildirmesi gerekiyor.
Rafsancani, Haziran ayında yapılan 9. cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ahmedinecad ile yarışmış ve seçimi büyük farkla kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!