İran'da da Kürtçe TV

Güncelleme Tarihi:

İranda da Kürtçe TV
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

İran'ın Kürdistan bölgesinde Kürtçe TV uygulamasına geçiliyor. Yerel televizyondan günde üç saat Kürtçe yayın yapılması planlanıyor.

Londra'da yayınlanan The Economist Dergisi, İran'daki Kürtlerle ilgili bir yazı yayınladı. İran'daki Kürtlerin 1.4 milyonunun Kürdistan bölgesinde yaşadığını ifade eden The Economist, bölge valisi Abdullah Ramazanzade'ye aften, bölgedeki Kürtlerin İran rejimine bir güven sorunu bulunduğunu kabul ettiğini aktardı. Vali, çoğu sünni olan İranlı Kürtlerin, Şii İran rejiminin kendilere karşı ayrımcılık yaptığına inandıklarını, ancak bu durumun artık değişmekte olduğunu ifade etti.

The Economist, Kürdistan bölgesinin ekonomik gelişmesi için kollarını sıvayan Vali Ramazanzade'nin Kürtçe oyun ve müzik gösterileri için ‘‘büyük bir hevesle izin verdiğini’’, bölgede yayınlanan Kürtçe haftalık ve aylık dergilerin sayısının arttığını belirtti. Bu arada, eskiden Kürtçe derslerine pek olumlu bakmayan bölge valiliğinin geçen yaz 2 bin 500 Kürdün ana dilini yazmayı öğrenmeleri için gerekli finansman sağladığını bildiren The Economist, yerel televiyonda günde üç saat Kürtçe yayının yapılmasının planlandığını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!