İran doğalgazına PKK’dan sabotaj

Güncelleme Tarihi:

İran doğalgazına PKK’dan sabotaj
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2006 00:00

PKK Ağrı’da İran boru hattına sabotaj düzenledi. Zeminin 1.5 metre kazılarak yerleştirilen bombaların patlamasıyla oluşan 80 metrelik alev sütunu Ağrı kent merkezinden görüldü.

İRAN-Türkiye doğalgaz boru hattına dün gece PKK’lı teröristler bombalı saldırı düzenlendi. Teröristlerin boru hattının altını 1.5 metre kazarak koydukları patlayıcıların patlatılması sonucu boru hattındaki doğalgaz alev aldı. Çıkan yangında alevlerin yüksekliği 80 metreye ulaştı. Alevler, Ağrı kent merkeziyle birçok ilçesinden, Kars’ın Digor ilçesinden ve Iğdır kent merkezinden de görüldü. Saat 21.30 sıralarında meydana gelen çok şiddetli patlamadan sonra uzun süre boru hattının 2 kilometre uzağına kadar taş ve toprak parçaları düştü. Patlamadan sonra PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Sıcak temas nedeniyle uzun süre yangına müdahale edilemedi. Bölgeye Ağrı Belediyesi İtfaiye ekipleri gönderildi. Taşlıçay Jandarma Komutanlığı’na bağlı birlikler bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Erzurum-İran karayolu trafiğe kapatıldı. Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Şiddetli bir yangın var. Hiçbir müdahalede bulunamıyoruz. Türkiye’deki kontrol vanalarını kapattık. Tahminen 3 saat sonra yangında soğutma çalışması yapılacak. Doğalgaz boru hattı PKK’nın sabotajı sonucu patladı. Jandarma, operasyon başlattı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!