İran 14 Mossad ajanı sincap yakaladı

Güncelleme Tarihi:

İran 14 Mossad ajanı sincap yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 11:45

İran, yabancı istihbarat servisleri tarafından gönderilen 14 “casus sincabı” ele geçirdiğini açıkladı. İran, yabancı istihbarat servisleri tarafından gönderildiğini belirttiği 14 “casus sincabı”n üzerinde GPS cihazı, kamera ve dinleme aygıtları bulunduğu açıklandı.

Haberin Devamı

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’dan gelen bir haber dün dünyada büyük yankı uyandırdı. Haberde, “İran polisinin yabancı istihbarat servisleri tarafından eğitilen ve İran’a casusluk yapmak üzere gönderilen 14 sincabı planlarını hayata geçiremeden yakaladığı” belirtildi. IRNA’nın haberine göre sincaplar İran sınırlarına girdikleri anda, henüz istihbarat görevlerini yerine getiredemeden ele geçirildi. İran istihbaratı, sincapların üzerinde uydudan yer bulmaya yarayan GPS cihazı, dinleme aygıtı ve mini kameralar bulunduğunu açıkladı. Cihazların tümünün çok sofistike aygıtlar olduğu belirtildi.

Buna göre daha önceden casusluk eğitimi alan sincaplar, kendilerine öğretilen hedeflere ulaştıktan sonra dinleme ya da gözleme faaliyetleri yürütüyor. “Görevlerini tamamladıktan sonra” merkeze geri dönüyor ve kayıtları bilgisayara aktarılıyor. İran gazeteleri sincapların çok akıllı hayvanlar olduklarını belirtti. Yabancı istihbarat servislerinin reformist Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi’nin seçimleri kazanmasının ardından birçok casus sincabı reformcu milletvekillerinin evine sokmayı başardığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDA DA KULLANILDI

İran’da casus sincapların kullanıldığı haberi belki dünyayı şaşırttı ama hayvanlar bu “misyonu” ilk kez üstlenmiyor.
* İkinci Dünya Savaşı sırasında müttefik kuvvetler işgal altındaki Fransa’dan istihbarat aktarmak için güvercinleri casus olarak kullandı.
* Amerikan ordusu, Kuveyt’te kimyasal saldırılara karşı kullanılmak üzere onlarca tavuk çalıştırdı.
* İngiliz istihbaratı MI5’ın da daha önce fareleri casus olarak kullanmak üzere bir proje geliştirdiği ileri sürülmüştü.

ABD YUNUSLARI KULLANIYOR

Irak operasyonu sırasında kullanılmak üzere özel olarak eğitilen yunuslar şimdi Amerikan ordusunun demirbaşlarından biri halin egeldi. Pentagon şimdiye kadar 60 yunusa verici ve kameralar yerleştirerek mayınların yerini ve düşman gemilerinin pozisyonunu belirlemekte kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!