Irak'tan Türkiye'ye Kerkük notası

Güncelleme Tarihi:

Iraktan Türkiyeye Kerkük notası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 18:09

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan Davutoğlu'nun Kerkük ziyaretine bir tepki daha geldi. Türkiye'nin Bağdat Maslahatgüzarı bakanlığa çağrılarak nota verildi. Türkiye de Bağdat'ın Ankara Büyükelçisi'ni çağırarak açıklamalar konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, düşük seviyeli bir diplomatın Türkiye’nin Bağdat Maslahatgüzarı ile bir araya gelerek, nota mektubunu kendisine ilettiği belirtildi.

 

Açıklamada, “Nota metninde Irak hükümetinin Türk hükümetinden acil bir açıklama talebinde bulunduğu da yer almıştır” denildi.

 

TÜRKİYE'DEN JET YANIT
Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Irak’ın Ankara Büyükelçisi Abdül Amir Kabil Abi Tabikh’e Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu aracılığıyla Türkiye'nin tepkisi iletildi. 

 

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Sinirlioğlu, Büyükelçi'ye Davutoğlu'nun Kerkük ziyaretinin ardından Iraklı yetkililerin yaptıkları açıklamaların kabul  edilemez olduğunu iletti.

Haberin Devamı

Sinirlioğlu'nun görüşmede, Türkiye'nin her adımını açık ve seçik attığını, gizli bir gündemi bulunmadığını, açıklama yapılırken dikkatli olunması gerektiğini muhatabına aktardığı da belirtildi.

DAVUTOĞLU SÜRPRİZ YAPTI
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani ile görüşmeler yapmak üzere Erbil'de bulunan Bakan Davutoğlu dün sabah sürpriz bir kararla Kerkük'e gitmişti. 

Irak Dışişleri Bakanlığı, dün de internet sitesinden bir açıklama yaparak ziyarete tepki göstermişti. Başbakan Nuri el Maliki'nin partisinden bir milletvekili ve Maliki'nin basın danışmanı da Davutoğlu'nun ziyaretiyle ilgili sert açıklamalar yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!