Irak'ta şiddete karşı işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Irakta şiddete karşı işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2006 20:03

Haberin Devamı

Bağdat'taki Ebu Hanife Camii'nde, Radikal Şii lider Mukteda Sadr'ın temsilcileri, Sünni Dinadamları Birliği ve Irak Uyum cephesi üyeleri ile Şii lider Cevad El Halisi'nin de aralarında bulunduğu Sünni ve Şii gruplar bugün bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Sünni Dinadamları Birliği'nden Abdülselam Kubeysi tarafından okunan yazılı açıklamada, kutsal yerlere yapılan saldırıların kınandığı bildirildi.

Açıklamada, cami ve türbelere saldırılar ile Sünni ve Şiilerin öldürülmesini yasaklama konusunda toplantıda görüş birliğine varıldığı ifade edildi. Açıklamada, hükümetten de zarar gören camileri yeniden inşa etmesi ve camilere zarar verenlere bunu tazmin ettirmesi talebi yer aldı.

Irak'taki olaylardan işgalcilerin sorumlu olduğu kaydedilen açıklamada, “İşgalcilerin gitmesini ya da çekilmek için bir takvim vermesini talep ediyoruz” denildi.

Haberin Devamı

Askeriye türbesine düzenlenen saldırının kınandığı görüşmede Sadr'ın temsilcileri, kendilerine bağlı Mehdi Ordusu militanlarının Sünnilere ve camilere saldırdığı haberlerini yalanladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!