Irak'a ‘4'lü başkanlık' sistemi

Güncelleme Tarihi:

Iraka ‘4lü başkanlık sistemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 13:50

SADDAM Hüseyin yönetiminin devrilmesinden sonra bir türlü istikrarın sağlanamadığı Irak’ı ortak yönetecek 4’lü Başkanlık sistemi kurulacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği’nin internetteki yayın organı Pukmedia, Irak Devlet Başkanlığı Konseyi bu konuda açıklama yaptığını yazdı. Açıklamada, Celal Talabani ve 2 yardımcısı ile Başbakan Nuri Maliki’den oluşacak 4’lü başkanlık sisteminin oluşumu yakın tarihte oluşumu ilan edileceği belirtildi. Açıklamada, Irak’ın ağırlaşan siyasi yükünün altında tek kişinin kalkmayacağını ve ulusal birlik hükümetinin büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğu vurgulanırken, ülkenin daha iyi yönetilmesi için 4’lü başkanlık sisteminin, bir süre önce Celal Talabani başkanlığında yapılan Başkanlık Konseyi toplantısında gündeme geldiği bildirdi. 4'lü başkanlık sistemiyle ülkedeki etnik grupların temsil edilerek yönetimde daha fazla söz sahibi olmasının hedeflendiği sanılıyor..

Haberin Devamı

Irak Devlet Başkanlığı Konseyi, 4'lü Başkanlık sisteminin yakında ilan edileceğini buna paralel olarak ılımlı Kürt ve Iraklı siyasi partilerden oluşan bir cephenin oluşumunun da gündemde olduğunu bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!