Irak’a operasyon Türkiye’de büyümemizi etkilemez

Güncelleme Tarihi:

Irak’a operasyon Türkiye’de büyümemizi etkilemez
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2007 00:00

Türkiye’de 10 yeni mağaza daha açmayı planlayan Alman yapı market zinciri Praktiker, olası operasyonun Türkiye’deki büyüme stratejilerini etkilemeyeceğini söyledi.

Praktiker Türkiye Ülke Müdürü Frank Bednar, 10 yeni mağaza için Türkiye’de 10 milyon Euro yatırım yapacaklarını belirterek, "Operasyondan etkilenmedik, Türkiye’de büyümemize devam edeceğiz. Ancak herhangi bir terörist saldırı olması ihtimaline karşı güvenlik konusunda uygulamalarımızı artırdık" dedi.

TÜRKİYE’de dokuz olan market sayısına 10 tane daha eklemeyi planlayan Alman yapı market zinciri Praktiker, Kuzey Irak’a olası operasyonunun Türkiye’deki büyüme stratejilerini etkilemeyeceğini açıkladı. Var olan mağazalarında konsept değişikliğine giden Praktiker, 2009’dan itibaren ise daha küçük boyutlu mağazalar açmayı planlıyor.

10 MİLYON EURO’YA, 10 MAĞAZA: Düzenlenen basın toplantısında konuşan Praktiker Türkiye Ülke Müdürü Frank Bednar, mağaza zincirlerine yakında 10 mağaza daha katacaklarını açıklayarak, "Yeni mağazalar için 10 milyon Euro’luk yatırım yapacağız. Var olan mağazaları yenilemek için de 1 milyon Euro harcayacağız" dedi. İstanbul, Ankara ve İzmir’deki mağaza sayılarını artıracaklarını, Ege ve Akdeniz’deki varlıklarını da güçlendireceklerini aktaran Bednar, Bursa’da da Carrefour’un yanında yeni bir mağaza açma planları olduğunu söyledi. Her yıl üç mağaza açmak istediklerini açıklayan Bednar, 2008’deki ilk mağazalarını mart ayında İstanbul Bayrampaşa’da, İkea’nın yanında açacaklarını kaydetti. Praktiker, Türkiye’de ilk mağazasını Ankara Etlik’te açtı. Ankara Bilkent’te de mağazası olan yapı market zincirinin; İstanbul’da üç, İzmir, Konya, Adana ve Gaziantep’te mağazası bulunuyor.

TÜRKİYE’DE BÜYÜMEYE DEVAM: 2007 yılı ciro hedeflerinin 100 milyon Euro olduğunu ve her yıl iki haneli büyüme hedeflediklerini dile getiren Bednar, Türk ordusunun Kuzey Irak’a girme planlarının yapı market sektörünü ve kendilerini nasıl etkilediği yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı: "Son politik gelişmelerin satışlarımıza net bir etkisi olmadı. Ama Praktiker, Türkiye’de stratejisini buna bağlı olarak değiştirmeyecek. Türkiye’de büyümemize devam edeceğiz. Ancak herhangi bir terörist saldırı olması ihtimaline karşı güvenlik konusunda uygulamalarımızı artırdık."

Mağazalardaki konsept değişiyor

BÜTÜN mağazalarında toptan konsept değişimi yaptıklarını, birkaç yılda bir bütün mağazalarını yenileyeceklerini aktaran Bednar, 2009 yılından itibaren ise farklı konseptlerde daha küçük boyutlu yapı marketler kurmayı planladıklarını kaydetti. Bednar, bu çerçevede ilk olarak Ankara Etlik’teki mağazalarının konseptini değiştirdiklerini belirterek, İstanbul Ümraniye’deki mağazalarında da konsept değişikliğine gittiklerini aktardı. Praktiker, konsept değişimi sonrasında mağazalarındaki ürün gruplarını yeniden yapılandırdı, teşhir alanlarını geliştirdi. Praktiker, yapı marketçiliğinde çok yaygın olmayan bir şekilde internet ve telefonla satış yapmaya da başladı.

Erkekler kadınlara göre daha fazla alışveriş yapıyor

PRAKTİKER, sayıları 500’e ulaşan müşterileri arasında yaptığı araştırmanın sonuçlarını da açıkladı. Bu araştırmaya göre, yapı marketlere gelenler evleriyle hobi olarak ilgileniyor. Bunların yüzde 37’si internet, yüzde 32’si telefonla alışveriş yapmayı seviyor. Kadınlar, ev ve mutfak gereçlerine ilgi duyarken, erkekler elektrikli aletler, izolasyon malzemesi gibi malzemelere ilgi gösteriyor. Müşteriler, 1.5 ayda bir yapı marketleri ziyaret eidyor. Erkekler, yapı marketlerden kadınlara oranla daha fazla alışveriş yapıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!