İpsala sınır kapısında mansur kaldılar

Güncelleme Tarihi:

İpsala sınır kapısında mansur kaldılar
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 15, 2001 14:54

Haberin Devamı

Türkiye'de kalma sürelerini geçirdikleri gerekçesi ile verilen 27 bin marklık para cezasını ödeyemeyen Belçikalı çift, 16 gündür İpsala Sınır Kapısı'nda, araçlarının içinde yaşıyor. 

73 yaşındaki Belçikalı Robert Vereeken ile eşi 80 yaşındaki Marie Jose Verbınnen, Türkiye'ye 10 ay önce gelip, ülkenin çeşitli illeri gezdiklerini söylediler.  Türkiye'ye hayran kaldıklarını ve 6 aylık kalma sürelerini aştıklarını anlatan Vereeken, ''Hem gezdiğimiz yerlerin güzelliği, hemde yaşlılığımızdan bunu unuttuk. Ülkemize geri dönmek için İpsala Sınır Kapısı'na geldiğimizde ise yurtdışına çıkış yapabilmemiz için 27bin mark ceza ödememiz gerektiği bildirildi'' dedi.  

Cezayı ödeyecek güçleri olmadığını söyleyen Vereeken, ''Aracımızı satsak bile bu kadar para etmez. 16 gündür burada, aracın içinde yatıp, kalkıyoruz. Gümrükte lokanta yok. Gümrüğe 4 kilometre uzaklıktaki lokantaya giderek, karnımızı doyuruyoruz. Gümrükçüler yardımcı oluyorlar, ancak yine de zor durumdayız'' diye konuÅŸtu.Â

Sıcaklardan ÅŸikayetçi olan Verbinnen de, bronÅŸiti de olduÄŸu için zor günler yaÅŸadığını söyledi. Verbinnen, gümrük yetkilileri ile görüşüp, sorunun giderilmesini istediklerini belirterek, ''Kendileri yapacak bir ÅŸeylerinin olmadığını söylüyorlar. Biz Türkiye'yi ve Türkleri çok seviyoruz. Bu sorunumuzun halledilmesini bekliyoruz'' dedi.Â

İpsala Gümrük Müdürlüğü yetkilileri, konuyu ilgili makamlara ilettiklerini ve gelecek cevaba göre hareket edeceklerini bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!