İntihar ettiren sapığı Anonymous teşhir etti

Güncelleme Tarihi:

İntihar ettiren sapığı Anonymous teşhir etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2012 15:24

Sanal alemi sarsan 15 yaşındaki genç kızın intiharında hacker grubu Anonymous devreye girdi.

Haberin Devamı

Hükümet sitelerini ve çocuk pornosu sitelerini hedef alan eylemleriyle adından söz ettiren grup, Kanadalı Amanda Todd isimli öğrencinin 15 yaşında intihar etmesine neden olan kişinin ismini ve ev adresini yayınladı.

Amanda, geçen hafta Vancouver’daki evinde ölü bulunmuştu. İntihar etmeden önce Youtube’a yüklediği videoda Amanda, "nasıl tuzağa düşürüldüğünü" anlattığı beyaz kartları tek tek gösteriyor. Kartlarda "Merhaba, size asla sona ermeyen hikayemi anlatmaya karar verdim... Kimsem yok. Birine ihtiyacım var..." yazılı. Zor günlerinin 12 yaşında sohbet odasında bir adamla tanıştıktan sonra başladığını söyleyen genç kız, "Beni üstsüz poz vermeye ikna etti, daha sonra bu fotoğrafları aileme ve okul arkadaşlarıma yollamakla tehdit etti. Arkadaşlarım tarafından aşağılandım" diye devam ediyor.

Haberin Devamı

Amanda, videoyu güçlü olunabileceği konusunda başkalarına esin kaynağı olmak istediği için yüklediğini söyledi. Video 9 milyona yakın kişi tarafından izlenirken Anonymous, adamın Facebook profilini , evinin haritasını yayınladı. Grubun sözcüsü, "Aslında polisle işbirliği yapmayı sevmeyiz. Fakat yeteneklerimizi çocukları korumak için kullanmak zorundayız" dedi. Kanada polisinin soruşturması devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!