İnternette sanat bienali

Güncelleme Tarihi:

İnternette sanat bienali
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2011 13:15

Malum, çağımız internet çağı. Artık ne var ne yok, her şeyi internetle ya da internette hallediyoruz.

Haberin Devamı

Kütüphaneye gitmiyor, hemen Google’ı açıyoruz. Kimileri dakikası dakikasını arkadaşlarıyla paylaşıyor, neredeyse tuvalete giderken bile haber veriyor.
E, hâl böyle olunca bazı sanatçılar da galeri yerine interneti tercih ediyor.
Farklı üslubu ve yaptıklarıyla dikkatleri her zaman üzerine çeken sanatçı Genco Gülan da, bu akıma uyarak interneti kullanıp bir girişim başlatmıştı: Web bienali.

400 SANATÇI BİRDEN

www.webbiennial.org sitesinde 2003, 2005, 2007 ve 2010 yıllarında Genco Gülan’ın girişimiyle yapılan Web Bienali’ne katılım da oldukça fazla oldu.
Amatör ya da profesyonel yaklaşık 400 sanatçının yüzlerce yapıtı internette kamuyla paylaşılmıştı. Üstelik belli bir tema şartı olmadan.
Böylece sanatçılar istedikleri kadar özgür ve kreatif olabiliyordu.

Haberin Devamı

Şimdi, bu internet bienalinde paylaşılan eserler, Plato Sanat tarafından gerçek hayata yansıtıldı.
‘Rejenerasyon.011’ adı verilen sergide, Web Bienali’ne katılan 9 ülkeden 23 sanatçının işleri yer alıyor. Magda Bielesz, Alan Bigelow, Merve Ünsal, Immo Blaese, Andrew Chee, Sachiko Hayashi, Marcello Mercado bu isimlerden bazıları.

İnternette sanat bienali

Serginin açılımında ‘Web Bienali Seçkisi - İnternet Sanatında Şiirsellik ve Politika’ ismi de kullanılmış. Bunun sebebi, sergiyle birlikte ifade özgürlüğü ve savaş karşıtlığı gibi konuların yanında internet sanatının sosyopolitik ve şiirsel yanlarını da ele alan işlerin bulunması.
Küratörlüğünü Marcus Graf’ın yaptığı Rejenerasyon.011 sergisindeki bazı eserler ekranlarda gösteriliyor, bazıları perdeye yansıtılıyor, bazıları da interaktif olduğundan izleyicinin aktif katılımını gerektiriyor.

20 Mart’a kadar sürecek sergi boyunca paneller de düzenlenecek. Ama öncelikle sömestr tatilinin bitmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!