Internette defile

Güncelleme Tarihi:

Internette defile
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya İsmet İnönü Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü, koleksiyonundaki 50 tarihi kıyafeti katalogla dünyaya tanıtıyor.

ANTALYA İsmet İnönü Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü, koleksiyonundaki tarihi kıyafetleri kataloğa taşıdı. Türkiye'deki 12 enstitüden biri olan ve elinde 50'ye yakın Türk kültürünü tanıtan kıyafet bulunan İsmet İnönü Olgunlaşma Enstitüsü, yaptırdığı katalogları yurt dışına da gönderdi.

İNTERNET ADRESİ

Antalyalı mankenlerin Topkapı Palace Otel'de gerçekleştirdikleri çekimler bile büyük beğeni kazandı. Buram buram tarih kokan kıyafetlerin otelin tarihi dekoru ile birleşince muhteşem görüntüler ortaya çıktı. Anadolu Kültürü'nü yansıtan kıyafetlerin görüntüleri enstitünün internetteki ‘‘antolgunlasma@ttnet’’ adresinde de yer alıyor.

TANITICI FAALİYET

Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü K. İlkay Günal, eğitimin yanısıra Türkiye'yi tanıtıcı faaliyetlerde du bulunduklarını söyledi. Günal, ‘‘Okulumuzdaki eğitim faaliyetleri el sanatlarının yozlaşmadan günümüze aktarılmasını sağlamaya yönelik. Öğrencilerimiz bilgi ve becerilerini artırırken Türk giyim sanatı da korunmuş oluyor’’ dedi.

Buldan yerel dokuma kumaşından yapılan, eski üzerlik ve muskalardan esinlenerek çeşitli düğmeler kullanılan, kolon dokumalarıyla süslenmiş, otantik bir kıyafet. (üstte) Krep ve ipek saten kumaş kullanılarak sarı ve beyaz simle Maraşişi işlenmiş, başında boncuklardan oluşan sarkaçla tamamlanmış, eski Türk kültürünü yansıtan gelinlik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!