İnternetin saadet zinciri şebekesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

İnternetin saadet zinciri şebekesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2011 21:10

MARDİN Emniyet Müdürlüğü, internet üzerinden insanları zengin etme vaadinde bulunan bir şebekeye yönelik olarak düzenlediği operasyonda, aralarında suç örgütünün İran uyruklu liderinin de bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldı. Titan saadet zinciri olarak bilinen ve yasaklanan sistemden daha profesyonelce çalıştığı tespit edilen şebekenin, Hong Kong menşeli ’Quest.net’ Organizasyon’un isim değişikliğine giderek, ’Qnet.net’ adı altında faaliyetlerine devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süre önce kendilerine yapılan bir ihbar üzerine, internet üzerinden kurdukları bir sistemle insanları zengin edecekleri yalanını söyleyen bir şebekeyi izlemeye aldı. Şebekeye yönelik çalışmalarda, Sanayi Bakanlığı tarafından faaliyetleri durdurulan ve daha önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce iki defa operasyon yapılan, internet aracılığıyla insanları zengin etme vaadinde bulunan Hong Kong menşeli Quest.net organizasyonunun isimli değişikliğine giderek, bu defa da Qnet.net adı altında faaliyetlerine devam ettiği ortaya çıktı.

TİTAN SAADET ZİNCİRİNDEN DAHA PROFOSYONEL

Polis, internet sitesinin yasal olduğu yönünde yalanlar söyleyen şebekenin, Türkiye’de faaliyette bulunan ’Qnet Promosyon, Pazarlama ve Turizm Ltd. Şti. ’ unvanlı firmaya ait Qnet. com. tr. internet sitesinin bilgi ve belgelerini, firma yetkililerinin bilgisi dışında kullanarak, faaliyetlerini sürdürdüğünü ortaya çıkardı. Şüpheli şahısların dolandırıcılık suçunu işlemek amacıyla kurdukları şebekenin, yıllar önce Titan saadet zinciri olarak bilinen ve yasaklanan sistemden daha profesyonelce çalıştığı, piramit şeklinde örgütlenen yapılanmada, şüphelilerin insanlara kısa zamanda zengin olma gibi yalanlar söylediği öğrenildi. Kiralamış oldukları apartman dairelerinde yaptıkları tanıtım ve eğitim toplantılarında, hileli davranışlarla insanları kandıran şebekeye yönelik dün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

LİDER İRAN UYRUKLU

Ev ve iş yerlerine yapılan baskınlarda, şebekenin Türkiye sorumlusu İran uyruklu, H.K.H., şebekenin koordinatörü Azerbaycan uyruklu B.F., Mardin ve Batman sorumlusu A.M., Mardin lideri M.G., Nusaybin Lideri Y.U. mali işler sorumlusu İ.Ç., tanıtım sorumluları M.A.Ş, M.N.K., M.S., H.Y. ve B.A. isimli şahıslar gözaltına alındı.

MİLYONLARCA DOLAR HAKSIZ KAZANÇ

Şebekenin Türkiye sorumlusunun İstanbul’daki villasında yapılan aramada, QNET organizasyonuyla ilgili, ajanda, üye kayıtları ve tanıtım CD belgelerinden oluşan çok sayıda örgütsel doküman ile üyelere dağıtılmak amacıyla yurtdışından getirtilen, çanta, yüzük, saat, bilezikten oluşan ancak maddi değeri düşük bir çok promosyon malzemeleri ve yaklaşık 110 bin lira nakit para ele geçirildiği bildirildi. Suç örgütü elebaşlarının tanıtım sorumluları aracılığı ile sadece Mardin ili ve ilçelerinde 200 ila 250 civarında sisteme üye kazandırarak bu sayede milyonlarca Dolar haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

İKNA İÇİN EĞİTİM ALMIŞLAR

Şebeke içinde lider pozisyonunda olanların sisteme üye kazanmak adına çok özel psikolojik ikna eğitimlerden geçirildiği tespit edildi. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, aldıkları eğitim notlarının ele geçirildiği öğrenildi.

EĞİTİM VİDEOSU

Qnet yapılanmasının dünyadaki kurucusu olan Hindistan uyruklu Pathman S.’nin sosyal paylaşım sayfası ‘facebook’ta, ‘Türkiye’ye sesleniş’ isimli bir videoda, şebekenin Türkiye’deki stratejilerinin örgüt liderlerine anlatıldığı ortaya çıktı. Videoda, Hamid olarak ismi gecen kişinin, şebekenin Türkiye sorumlusu İran uyruklu H.K.H. isimli kişinin olduğu tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!