Internet2'de yeni hız rekoru

Güncelleme Tarihi:

Internet2de yeni hız rekoru
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 21, 2004 13:35

Bir grup uluslararası araştırmacı, halen kullanılan internet protokollerinden çok daha hızlı olan Internet2 omurgası üzerinde yeni bir hız rekoruna imza attı.

Haberin Devamı

Pasadena’daki California Teknoloji Enstitüsü (Caltech) ile Cenevre merkezli CERN’deki araştırmacılar tarafından gerçekleştirilen denemede, 11 bin kilometre’lik bir mesafe üzerinde ortalama 6.25 gigabit/saniyelik veri aktarım hızına ulaşıldı. Bir başka deyişle araştırmacılar, mevcut genişbant bağlantılarına göre 10 bin kat daha hızla veri transfer etmeyi başardı.

 

ÇITAYI YÜKSELTTİLER

 

Internet2’deki bir önceki rekor da yine Caltech ve CERNÂaraÅŸtırmacılarına ait. Daha önceki rekorda aynı mesafe üzerinde (Los Angeles-Cenevre arasında) 4 gbps’lik bir hıza ulaşılmış, ancak IPv6 olarak bilinen gelecek nesil internet protokolü kullanılmıştı. 6.25 gbps’lik yeni rekorda ise IPv4 kullanıldı. Â

 

Haberin Devamı

Bilim adamları ve araştırmacıların katıldığı Internet2 Karasal Hız Rekoru yarışması kapsamında kırılan yeni rekor, bilimsel projelerde kullanılabilecek hızlı ağların geliştirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Caltech uzmanlarına göre, bilim adamları gelecek on yıl içerisinde terabit/saniye'lik hızları destekleyebilen ağlara ihtiyaç duymaya başlayacak.

 

Internet2 projesi kapsamında bir araya gelen 200 kadar üniversite, teknoloji endüstrisi ve kamu kuruluşu, gelecek nesil interneti geliştirmek için çalışıyor. (PC World)

 

Ayrıntılı bilgi için: http://www.internet2.edu/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!