İnternet usülü boşanma

Güncelleme Tarihi:

İnternet usülü boşanma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2001 11:25

Kaliforniya'daki bir web sitesi boşanmak isteyen çiftlere hizmet veriyor. ABD'li çiftler avukatın bürosuna ya da mahkemeye ayak basmadan internetten boşanabiliyor.

Haberin Devamı

www.completecase.com adlı web sitesine giren kullanıcılar, boşanmak için gerekli evrakları davanın durumuna göre yarım saat ya da iki saat içinde doldurarak boşanma başvurularını yapıyor.

Randolph Finney adlı bir boşanma avukatı tarafından hazırlanan sitede boşanma ücreti 249 dolar. Boşanma taleplerini belirten çiftler, sitede malların paylaşımı, çocukların nafakaları gibi konuları adım adım  formda belirtiyor. Online form tamamlandıktan sonra, imzalanıyor ve mahkemeye gönderiliyor. Ancak bu tür boşanma için her iki tarafın da onayı ve talebi gerekiyor. Avukat Finney, "eğer çocukların kimde kalacağı konusunda anlaşamıyorsunuz sitemiz size uygun değildir" diyor.

Geçen ay açılan online boşanma sitesini Florida, New York ve Oregon gibi eyaletlerde açılacak yeni sitelerin takip etmesi bekleniyor.

İnternetten mahkemeye gönderilen başvuru hakim tarafından onaylanıp imzalanınca çiftler yasal olarak boşanmış oluyor. Ancak eyalet yasaları gereği, kararın geçerliliği çin altı ay geçmesi gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!