İnternet küfürbazı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

İnternet küfürbazı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

MUHAMMET İKBAL İLE DAS KAPİTAL CHAT YAPTI!

BAYRAMPAŞA'daki bir internet kafede chat yaparken Atatürk'e hakaret ettiği iddia edilen 27 yaşındaki Hüseyin Terzi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fazilet Partisi'ne üye olduğunu söyleyen gencin Atatürk için ‘‘O İngiliz ajanıdır. İttihat Terakki'cilerle birleşip vatanı İngilizler'e sattı’’ gibi ifadeler kullandığı iddia edildi.

Önceki akşam 17.00 sıralarında Kartaltepe Mahallesi'ndeki internet kafeyi denetleyen polis ekipleri, Terzi'nin chat yaptığı bilgisayarda Atatürk aleyhinde ifadeler gördüler. Terzi gözaltına alınırken, polis chat yapılan kanalın operatöründen konuşmaların dökümünü istedi. Gelen dökümlerde ‘Muhammet İkbal’ rumuzunu kullanan Terzi ile Das Kapital rumuzunu kullanan ve kimliği tesbit edilemeyen bir kişinin bilgisayar sohbetinde, Atatürk aleyhinde söylenmiş sözler ve küfürlere rastladılar.

İlkokul mezunu olan Terzi'nin ‘Das Kapital’ rumuzlu kişiyle yaptığı chat sırasında ‘‘Mustafa Kemal İngiliz ajanıdır. Mustafa Kemal İttihat ve Terakki Cemiyetiyle birleşip ülkemizi İngilizler'e satmıştır. Atatürk Osmanlıca varken harf devrimi yaptı. Yeni yazı kabul edilince kimse yeni yazıyı öğrenemedi ve halk bir günde cahil oldu. Savaştan çıkmış milleti sömürmüştür. Atatürk beş dinsiz ajanla bu milleti özünden koparmıştır. Vahdettin'in emriyle Samsun'a çıkmış ve ülkeyi ele geçirince milleti özünden etmiştir’’ gibi ifadeler tespit edildi.

Hüseyin Terzi, nöbetçi mahkemede verdiği ifadede, söylediklerini Atatürk'ün bir yaveri ve Kazım Karabekir'in yazdığı kitaplardan öğrendiğini, bazılarının ise kulaktan dolma bilgiler olduğunu öne sürdü. Niyetinin Atatürk'e hakaret etmek olmadığını söyleyen Terzi, ‘‘Karşımdaki kişi bana Atatürk'ü sevip sevcmediğimi sordu. Ben de fikirlerini öğrenmek için sevmediğimi, hatta nefret ettiğimi söyledim. Bunlar benim gerçek fikirlerim değildir. O anki ruh haliyle söylenmiş sözlerdir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!