İnternet kafeye karşı okulda ücretsiz internet

Güncelleme Tarihi:

İnternet kafeye karşı okulda ücretsiz internet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2007 13:37

Manisa'nın Alaşehir ilçesi Beşeylül İlköğretim Okulu Müdürü Halil Kaya, okulda ücretsiz internet ortamını oluşturduklarını ve öğrencileri sokaklardaki internet kafelerden bu sayede uzak tuttuklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Kaya, yaptığı açıklamada, Türkiye'ye örnek olabilecek bir sosyal etkinlik yarattıklarını belirtti. Öğrencilerin internet kafeye gitmesini önleyebilmek için yasaklamak yerine alternatif ürettiklerini kaydeden Kaya, ”Bilgisayar Sınıfı”nı öğrencilerin hizmetine ücretsiz açtıklarını söyledi.

Kaya, öğrencilerin pazartesi, salı, perşembe ve cuma günleri saat 15.30-17.00 saatleri arasında, okul sonrası bilgisayar sınıfına girerek internetten faydalanabildiğini ifade etti. İki öğretmen görevlendirdiklerini, öğretmenlerin öğrencilere internet kullanımını, bilgiye erişimi öğrettiklerini söyleyen Kaya, şunları kaydetti:

“Bilgisayar sınıfımızda 40 bilgisayar var. Öğrencilerimiz isterse ödevlerini yapıyor isterse internette kendisi için yararlı siteleri dolaşabiliyor. Ödevlerin yapılması ve zararlı sitelere girmemeleri konusunda görevli öğretmen yardımcı oluyor. Hem öğrencilerimizi kontrolsüz internet kafelerden kurtarıyoruz, hem de evlerinde interneti olmayan öğrencilerimize ücretsiz olarak bu imkanı sunuyoruz.”

Haberin Devamı

“Öğrencilerimize zorla yasak koysaydık bu başarıyı yakalayamazdık. Şimdi öğrencilerimizin bir çoğu evinden gelirken ailesinden izin alıp, okul çıkışı internetten faydalanabiliyor” diyen Kaya, okulda sınıflar arası futbol, voleybol ve satranç turnuvaları da düzenleyerek öğrencileri spor ve sosyal alanlara da yönelttiklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!