İnternet dolandırıcılığında artış

Güncelleme Tarihi:

İnternet dolandırıcılığında artış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2001 16:46

ABD'de, internet aracılığıyla yapılan dolandırıcılığın hızla arttığı ve sadece geçen yıl kullanıcıların, 3.4 milyon dolar zarara girdikleri bildirildi. Zarar miktarı, internet aracılığıyla alışveriş yapan ya da açık artırmaya katılan kişi başına 427 dolar olarak ortaya çıkıyor. Bu miktar 1999 yılında kişi başına 310 dolardı.

Haberin Devamı

Olumsuz gelişmelerden sonra bazı internet sitelerinin kapatılması yoluna gidileceği belirtildi.

New York tüketici haklarını koruma dernekleri yöneticisi Jane Hoffman, internette kolay para kazanma vaadinde bulunan bu sitelerden bazılarının adlarını açıkladı. Bunlar arasında ''warhorse.com'', ''usa-world.com'' ve ''income-ventures.com'' gibi siteler bulunuyor.

Bu sitelerden ''warhorse''un müşterilerine ''az bulunan at fotoğrafları'' sattığı ve bunların kısa sürede büyük para edecekleri vaadinde bulunduğu belirtiliyor. ''İncome-venture'' sitesinin ayda yüzde 5 faiz vaat ettiği, ''usa-world''un da kar etmek isteyen katılımcılardan adam başına 449 dolar topladığı bildirildi.

10 DOLARA DÜNYA TURU
Bu arada, e-Bay adlı açık artırma sitesinde mal satan Mark Lawrence adlı kişinin, kendisine gönderilen çekleri tahsil ettikten sonra vaat ettiği malları postalamadığı ortaya çıktı.

Aynı sitede bir başka kişinin, değeri 1600 dolar olan dünya seyahati biletlerini 10 dolardan pazarlamaya kalkıştığı ifade ediliyor.

Durumdan haberdar edilen e-Bay yöneticilerinin, söz konusu kişilere ait açık artırmaları durdukları belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!