İnsanlar, genetik olarak yüzde 99.9 oranında kardeş

Güncelleme Tarihi:

İnsanlar, genetik olarak yüzde 99.9 oranında kardeş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2002 01:57

Science dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre dünyadaki bütün insanların genetik yapılarının yüzde yüze yakın oranda aynı olduğu ortaya çıktı.

İnsanlar arasındaki fiziksel farklılıklara rağmen tüm insan topluluklarının genetik olarak benzer olduklarını gösteren araştırmaya göre, dünyanın farklı bölgelerindeki toplumlar arasında bile daha önce sanıldığından daha fazla genetik benzerlikler bulunuyor. Bütün insanların genetik yapıları yüzde 99.9 birbirine benziyor. Geri kalan binde bir farklılığın yüzde 94'ü ise aynı toplumlar arasında görülürken farklı toplumlar arasındaki farklılığın oranı sadece yüzde 6.

Araştırmayı yapan ekibin başkanı Stanford Üniversitesi'nden Prof. Marcus Feldman, elde ettikleri bulguların tarihteki insan göçlerini anlamaya ve tıbbi araştırmalarda aile tarihinin kullanılması tartışmalarını çözmeye yarayacağını bildirdi.

Ekip, dünyanın beş ana coğrafik bölgesindeki 52 insan toplumu içinden 1056 kişinin DNA'larını analiz etti. Bu bölgeler Afrika, Avrasya (Avrupa, Ortadoğu, Orta Asya ve Güney Asya), Doğu Asya, Okyanusya ve Amerika.

Çok sayıda bağımsız genin incelenmesini içeren güçlü istatistik teknikleri kullanılarak Afrika, Doğu Asya, Okyanusya ve Amerika'daki her bireyin atalarının geldiği kıtayı saptayabilmek mümkün.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!