İnsanın değeri

Güncelleme Tarihi:

İnsanın değeri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Biri ABD'de, diğeri Şanlıurfa'da çekilen iki fotoğraf, insana verilen değerin farkını çok çarpıcı bir biçimde gözler önüne serdi.

ONLARDA BÖYLE

Yerinden oynatılmadı

ABD'nin Philadelphia kentinde askeri öğrenciler arasında oynanan futbol maçı sırasında tribünlerin önündeki parmaklık, tezahürat yapan izleyicilerin öne doğru hareketlenmesine dayanamadı. 4.5 metre yükseklikten sahaya uçan 9 öğrenci yaralandı. Sahada hazır bekleyen 4 ambulans derhal olaya müdahale etti. Kritik durumda olan kazazedeler yerlerinden hiç oynatılmadı. Uzman doktorlar, öğrencilerin boynuna önlem olarak boyunluk taktı. Kazazedeler, sarsılmamalarına büyük özen gösterilerek sedyelere yerleştirilip bağlandı. Daha sonra sedyeler itina ile ambulanslara taşındı.

Öğrencilerin 7'sinin taburcu olması beklenirken, omur kemiklerinden biri kırılan bir öğrenciyle iki kazazedenin durumu ciddiyetini koruyor.

BU DA BİZİM YÖNTEM

Kanlar içindeki kazazede karga tulumba taşındı

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde cumartesi günü meydana gelen trafik kazası her yönüyle korkunçtu. Gaziantep'ten Suruç'a düğüne gidenleri taşıyan Mehmet Caymaz yönetimindeki 44 AE 344 plakalı minibüs hatalı sollama yaptı, karşı yönden gelen Mehmet Hamdi Buğdaycı'nın kullandığı 06 ZJT 95 plakalı mazot yüklü tankerin altına girdi.

Kazadan sonra yaşanan kurtarma çalışmaları da korkunç oldu. Kaza yerinde uzun süre kurtarma ve sağlık ekibi beklendi. Hurdaya dönen minibüs enkazından kanlar içindeki insanları, yoldan geçenler çıkardı. Bu kişiler, yardım ettiklerini sanarak yaralıları kargatulumba taşıyıp, belki de ölümlerine yol açtılar. Bilanço çok ağırdı: 21 ölü, 4 yaralı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!