İnşaatçı kraliçe

Güncelleme Tarihi:

İnşaatçı kraliçe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Euro Türk 2000 Güzeli Yonca Ön'ün en büyük hayali, Berlin'e bir gökdelen dikmek

Kanal D tarafından düzenlenen Avrupa'nın En Güzel Türk Kızı Yarışması'nda (Euro Türk 2000) dereceye giren güzellerin hepsi, farklı meslek sahibi ve hepsi mesleklerinde kariyer yapmak istiyor. Kanal D, Alo Vatan iletişim şirketi ve Shoe&Me ayakkabı mağazalarının sponsorluğunda gerçekleşen güzellik yarışmasının birincisi 21 yaşındaki Yonca Ön, üniversiteden yeni mezun olmuş bir inşaat mühendisi. Yarışmaya arkadaşlarının ısrarıyla katıldığını söyleyen 1.80 m boyunda ve 89-62-91 ölçülerindeki Yonca Ön, 20 yıl yıl önce Almanya'ya yerleşen İzmirli bir ailenin kızı. Bugüne kadarki en büyük idealinin inşaat mühendisi olmak ve yaşadığı Berlin'e bir gökdelen dikmek olduğunu söyleyen Yonca Ön, kraliçe seçilmesinin mesleki çalışmalarını engellemeyeceğini belirtti. Hem ailesinin, hem Türklerin gurur duyacağı bir insan olmak için her türlü çabayı göstereceğini de vurgulayan Yonca Ön, bale yapmayı ve caz dinlemeyi çok seviyor.

Yarışmanın ikincisi Hülya Karanlık (sağda), yarışma gecesi iki mutluluğu birden yaşadı. Hülya Karanlık, doğum gününün gecesi ikinci kraliçe seçildi. Hülya Karanlık ‘‘Benim için asla unutulmayacak bir gece oldu‘‘ dedi.

Yarışmanın üçüncü güzeli Sevgi Kartoğlu ise arkadaşlarını övdü ve ‘‘Yonca, gerçekten de çok güzel bir kız. Kraliçeliği hakettiğini düşünüyorum. Jürinin işi zordu. Bütün adayları medeni cesaretlerinden dolayı kutluyorum’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!