İnşaat çukuru kabus oldu

Güncelleme Tarihi:

İnşaat çukuru kabus oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2001 00:00

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ Balmumcu'da hiçbir önlem almadan açılan 4 metre derinliğindeki inşaat çukuru, çevre binalarda yaşayanları korkutuyor.

Balmumcu Şevkibey Sokak'taki Milor ve Aydınlar apartmanlarında oturanlar, 10 ay önce Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtıklarını ancak, dava sonuçlanmadan temel kazısının devam ettiğini belirterek, inşaatın sahibi Hilmi Barlas'ın imar oyunlarıyla çalışmaları sürdürdüğünden yakındılar.

Dava sonuçlanmadı

İnşaatın Beşiktaş Belediyesi'nden aldığı imar izninin yeterli olmadığını vurgulayan çevre sakinleri, ‘‘Burası yeşil alan olarak belirlenmiştir. Yeşil alan üzerindeki inşaatlar için ilçe belediyesinin yanısıra Büyükşehir Belediyesi'nin de izni gerekiyor. Ancak burada sadece Beşiktaş Belediyesi'nin izni var’’ dediler.

Çevre sakinleri adına konuşan müteahhit Kemal Çağlayan, iki apartmanda bulunan 39 ailenin meydana gelebilecek bir toprak kayması sonucunda ölümle burun buruna gelebileceğine dikkat çekerek, ‘‘İnşaat sahibinin, yapılacak binanın hastane ya da huzurevi olarak kullanılacağı söylentilerini yayarak yaptığı yasadışı inşaatı meşru kılmaya çalışıyor.’’ dedi. Beşiktaş Belediyesi yetkilileri, arazinin imarlı olduğunu belirterek ‘‘Arazi yeşil alan değil. Tapulu alan. İmar planlarında hastane arazisi olarak görülüyor. İnşaata da hastane yaplması için 2 yıl önce ruhsat alınmış’’ dediler. Belediye yetkilileri, Bölge İdare Mahkemesi'nde açılan davanın da reddedildiğini de bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!