İnme hastalarında kırık riski

Güncelleme Tarihi:

İnme hastalarında kırık riski
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 14, 2009 12:22

Bilim adamları, inme hastalarının kemiklerini kırma olasılıklarının diğerlerine göre 2 kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.

İtalyan La Stampa gazetesinde çıkan habere göre, Hollanda'daki Utrecht Üniversitesinde görev yapan bir grup bilim adamının 6 bin 763 inme hastası üzerinde
İnme hastalarında kırık riski
Haberin Devamı

yaptığı araştırmada, bu kişilerin çoğunda, hastalıktan sonraki 3 ay içinde kalça kemiği kırığına rastlandığı gözlemlendi.

"Stroke" dergisinde yayımlanan araÅŸtırmanın sonuçlarının, inme hastalarında kırık olasılığının diÄŸerlerine göre iki kat fazla olduÄŸunu ortaya koyduÄŸunu belirten bilim adamları, kadın hastalardaki riskin ise bundan biraz daha fazla olduÄŸuna dikkati çekti.         Â

Araştırma ekibinin başındaki Frank de Vries, özellikle inmeden sonraki 6 ay içinde kemik mineral yoğunluğunun azaldığını, bu nedenle hasta hastaneye kaldırıldıktan hemen sonra, kırık olasılığının da değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. De Vries, inme hastalarında kemik kırılmasına karşı tedbirlerin alınmasının önemini de vurguladı.
                        Â

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!