İngiltere'den hapishane baskınına tazminat önerisi

Güncelleme Tarihi:

İngiltereden hapishane baskınına tazminat önerisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2005 00:10

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın yayınladığı, İngiliz ve Iraklı yetkililerin ortak açıklamasında, Basra'da 19 Eylül'de meydana gelen olaylardan, ayrıca her iki tarafın kayıpları ve kamu tesislerinde meydana gelen zarardan üzüntü duyulduğu dile getirildi.

Ortak açıklamada, İngiliz hükümetinın kayıplar ve maddi zarar için tazminat olarak görülen miktarı ödemeye hazır olduğu belirtildi.

Açıklamada İngiliz temsilciler ve Basra halkı tarafından seçilmiş yerel yönetimin temsilcileri arasındaki diyalogun, Basra'nın yeniden inşası ve Irak'taki demokratik sürecin başarılmasına ilişkin gerekli güvenlik düzenlemeler açısından önemine dikkat çekildi.

Irak'ın Basra kentinde, 2 İngiliz askerinin Irak polisiyle karşılıklı ateş açmasının ardından gözaltına alınmasıyla meydana gelen olaylar, İngiltere ve Irak arasındaki diplomatik ilişkilerin kötüleşmesine neden olmuştu.

Basra'daki yerel yetkililer, İngiltere'nin hapishane saldırısı için özür dilemesini, tazminat ödemesini ve söz konusu 2 askeri teslim etmesini istemişti.

(A.A.)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!