İngiltere'de suç oranları arttı

Güncelleme Tarihi:

İngilterede suç oranları arttı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2005 11:41

İngiltere'de şiddet içeren suçlar bu yılın ilk üç ayında yüzde 6 oranında artarken, ciddi yaralama ve cinayet suçlarında azalma oldu.

Haberin Devamı

Polis yetkilileri, suç işleme olaylarının çoğunda faillerin alkol ya da uyuşturucu kullandıklarının saptandığını belirttiler ve suç artışından alkolizmi sorumlu tuttular.

Yaralanmayla sonuçlanan saldırı, soygun, cinsel taciz ve tecavüz girişimlerinde artış görüldüğünü kaydeden yetkililer, ciddi yaralama ve cinayet olaylarında ise geçen yılın aynı dönemine göre düşüş olduğunu bildirdiler.
Ateşli silahla yapılan saldırılar sonucu ölüm olayları yüzde 14 oranında düşüş gösterirken, ciddi yaralanma olaylarındaki düşüş yüzde 7 oldu.

Bu arada, alkollü içki satan işyerlerinin daha uzun saatler açık kalmasına olanak sağlayacak yasayı çıkarmaya hazırlanan hükümet, eleştirilere hedef oluyor. Muhalefet, hükümetin bu yöndeki çalışmasını derhal askıya almasını istedi.

Haberin Devamı

İngiltere ve Galler'deki yargıçlar da, içki satan işyerlerinin çalışma saatlerinin uzatılmasının toplumda daha çok şiddet, tecavüz ve aile içi şiddete yol açacağını savundular.

POLİSİN YARGISIZ İNFAZLARI

Öte yandan, The Independent gazetesi, 1993 yılından bu yana polis tarafından sebepsiz yere 30 kişinin vurularak öldürüldüğünü, bu ölümlerden sorumlu olan tek bir polis memurunun yargılanmadığını yazdı.

Kraliyet başsavcısının pek çok insan hakları kuruluşu tarafından ”siyasi otoritenin baskılarına boyun eğmek” ile suçlandığına dikkati çeken gazete, polis tarafından vurulanlar arasında 1999 yılında elindeki bıçakla şüphe uyandırdığı için öldürülen inşaat ustası Harry Stanley ve son terör saldırılarının yaşandığı dönemde Arap terörist sanılarak vurulan Brezilyalı Jean Charles de Menezes'in de bulunduğunu hatırlattı.

Gazete, 12 yılda 30 yargısız infazda bulunan, ancak tutuklanmaktan ve yargılanmaktan kaçmayı başaran polis memurlarının durumunun, adli sistemi ve hukuku sorgulanır hale getirdiğini kaydetti ve 1999 yılında vurulan Harry Stanley'nin ailesinin yürüttüğü kampanyaya dikkati çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!