Ä°ngiltere'de ordu Olimpiyatlar'a el koydu

Güncelleme Tarihi:

Ä°ngilterede ordu Olimpiyatlara el koydu
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 12:22

Londra’da yapılacak olan Olimpiyat oyunları için yabancı sporcuların gelmeye başlamasıyla İngiliz ordusundan görevliler, güvenlikten sorumlu taşeron firma G4S’e destek olmaya başladı.

Haberin Devamı

Firmanın genel merkezlerine gönderilen askeri yetkililer, Olimpiyatlarda güvenliğin sağlanmasında kontrolü böylece ele almış oldu. Ordu, Olimpiyatlarda şimdilik 17 bin askerle ancak bu sayının artacağı düşünülüyor.

Ä°LK AKSAKLIK DÃœN YAÅžANDI
Dün, Heathrow Havalimanı 250 bin yolcu ile tarihinin en kalabalık gününü yaşarken, ilk gelen Olimpiyat kafilelerinin otobüslerinin yanlış yola girmesi ve dört saat Londra turu atmasıyla ilk skandal yaşanmış oldu.

Ordunun güvenlikte aktif rol oynamaya başlamasıyla, bunun gibi ve daha ciddi olayların engellenmesi amaçlanıyor.

Bunun yanı sıra, G4S şirketinin 'hazır' olduğunu söylediği güvenlik görevlileri mesailerinde ortada görünmeyince polisler de göreve çağrıldı. Dokuz emniyet teşkilatından yüzlerce polis memuru iş başı yaptı.

Haberin Devamı

'3 BÄ°N 500 ASKER GEREKLÄ°' DENMÄ°ÅžTÄ°
Ekstra güvenlik güçlerinin devreye sokulmasının nedeni, G4S’in sözleşme kapsamında verdiği sözleri tutamaması ve bu yüzden güvenlik zaafiyeti oluşması riskiyle karşı karşıya bulunulması.

Geçen hafta, G4S’in sözleşme kapsamında vadettiği sayıda görevliyi sağlayamayacağı ortaya çıkmış, bu açığı en az 3 bin 500 askerin kapatacağı açıklanmıştı.

G4S'in 125 ülkede 657 bin çalışanla hizmet veriyor. Ä°ngiltere'de altı cezaevinin yönetimini gerçekleÅŸtiren ÅŸirketin hisse senetleri, son olayla dün 8.7 puan düşüş yaÅŸadı.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!