İngiltere Başkonsolosluğu'nda yangın

Güncelleme Tarihi:

İngiltere Başkonsolosluğunda yangın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gökhan ÇELEM / İSTANBUL - Beyoğlu'ndaki İngiltere Başkonsolosluğu, çıkan yangında büyük hasar gördü. Bir itfaiye eri merdivenden düştü, iki er de dumandan etkilendi.

Meşrutiyet Caddesi üzerindeki İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nun çatısında, bu sabaha karşı saat 02.30'da, henüz belirnemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa süre sonra olay yerine gelen Beyoğlu, Fatih, Beşiktaş ve Şişli itfaiye ekipleri, İstiklal Caddesi'ne girişi engellemek için konulan beton bariyerler nedeniyle yangına müdahalede gecikti. Bu sırada, tarihi binanın çatısındaki yangın büyüdü. Yangın, yaklaşık üç saatlik çalışma sonucunda söndürülebildi.

Yangın söndürme çalışmalarına, İtfaiye Daire Başkanı Sabri Yalın ile Boğaziçi Bölge Müdürü Salih Vural da katıldı. Çalışmalar sırasında çöken merdivenden düşen itfaiye eri Osman Bağcı hafif yaralandı. Bağcı ile dumandan etkilenen erler Şanverdi Demir ve Yılmaz Kargün, Taksim Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Soğutma çalışmaları sabah saatlerine kadar süren yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

İtfaiye Boğaziçi Bölge Müdürü Salim Vural, İstanbul'da özellikle Beyoğlu bölgesinde, sokakların dar olduğunu, bazı bölümlerde ise yolu trafiğe kapamak için beton bariyerler kullanıldığını, bu nedenle yangına müdahale etmenin güç olduğunu ifade etti. Vural, ``Durumu belediyelere bildirdik ama tedbir almadılar. İlle bir facia mı yaşanması gerekir'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!