İngilizlerin yeni gözdesi Türkiye

Güncelleme Tarihi:

İngilizlerin yeni gözdesi Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 12:11

Türkiye İngiliz emlak yatırımcıları arasında git gide daha popüler bir tercih haline geliyor. Uzmanlar yatırımcılarının ülkede konut ve arsa fiyatlarının ucuz olması ve kiralama seçeneğinin büyük çaplı kazançlar doğurmasını çekici olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Her ay Avrupa’da emlak alanında yapılabilecek en iyi tercihleri sunan Küresel Emlak Rehberi’nin yayımladığı son rapora göre, Türkiye’de kira getirileri, yüzde 5.48 ile  Avrupa’da yatırımcıların ikinci evlerini almak istedikleri pek çok ülkeden oldukça yüksek bir oranda.

 

Fransa, İspanya, Portekiz gibi İngiliz yatırımcılar arasında oldukça popüler olan ülkelerin ise kira getirilerinin sırasıyla yüzde 3.85, yüzde 3.81 ve yüzde 3.63 olduğu görüldü.  

 

İngiltere merkezli olsa da operasyonlarını denizaşırı ülkelerde sürdüren Experience International (EI) adlı emlak şirketinden Stuart Johnson, yatırımcılardan, Türkiye ve özellikle İstanbul’dan konut alma konusunda güçlü bir talebin geldiğini belirtti.

 

Haberin Devamı

EI şu anda İstanbul’un Avrupa kıtasında yer alan Beylikdüzü semtinde, No1 Knightsbridge adlı bir sitedeki evleri pazarlıyor. Şirket tek, iki ya da üç yatak odalı evleri fiyatı fiyatı 60 bin dolardan başlayan fiyatlarla iki yıllık kontratlarla kiralıyor.      

 

Johnson, “Yatırımcılar İstanbul’da tek yatak odalı bir apartman dairesini 60 bin dolara, yeni bir apartman dairesini ise 113 bin dolara satın alabiliyor. Türkiye’de emlak fiyatları hâlâ çok düşük seviyede” diye konuştu.  

  

Mortgage işlemcileri de Türkiye’deki konut piyasasında fırsatları değerlendirmeye çalışıyor. Denizaşırı mortgage kredileri konusunda uzmanlaşan İngiliz gayrimenkul danışmanlığı şirketi Conti, geçen yıldan bu yana Türkiye’deki emlak fırsatlarını değerlendirmek isteyen müşterilerinin arttığını belirtti.

           

TÜRKİYE EN İYİ ÜÇÜNCÜ  

Conti, mortgage kredisi almak isteyen müşterileri arasında Türkiye’nin, şu anda Fransa ve İspanya’nın ardından üçüncü sırada geldiğine dikkat çekti.

 

Haberin Devamı

Mayıs ayında Türkiye’deki yatırımlar için gelen talebin geçen yıla kıyasla iki katına çıktığına belirtti.

 

Conti’nin operasyonlarından sorumlu direktörlerinden Clare Nessling, “Birçok kişi emlak sektörü açısından 2009’un Türkiye’nin yılı olduğuna inansa da 2010’un geçen yıla kıyasla çok daha iyi bir yıl olacağına yönelik işaretler gelmeye başladı” dedi.

   

Nessling, “Türkiye euro bölgesi dışında kaldığından, daha ucuza daha iyi tatil yapmak isteyenlerin de gözdesi haline gelmeye başladı” diye konuştu.

 

Küresel Emlak Rehberi’ne göreyse, Türkiye metrekare başına ödenen paranın diğer ülkelere kıyasla daha düşük olması ve vergi olanakları yüzünden yatırımcıların ilgisini çekiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!