İngiliz turizmine Harry Potter aşısı

Güncelleme Tarihi:

İngiliz turizmine Harry Potter aşısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2001 02:12

İngiliz yazar J. K. Rowling'in kitabından çevrilen Harry Potter filmi, İngiltere için de büyük bir tanıtım kampanyası oldu. Filmin çekildiği tarihi mekanlar, turistlerin ilgisini arttırdı. İşte Harry Potter'ın çekildiği mekanlardan bazıları.

ALNWICK ŞATOSU

Gerçek dünyada bu şato, Northumberland Dükü Ralph Perry'ye ait. İngiltere'nin en eski ailelerinden birine mensup bu dük; Kraliçe'nin ailesinden çok daha asil hatta! Turistler hücum etmiş buraya Harry Potter filmi çekilince; ama şato ne yazık ki bir müze değil, Dük Hazretleri'nin evi. Kırk hizmetkarıyla her sene burada birkaç ay geçiriyor.

DURHAM KATEDRALİ

Harry Potter'ın ikinci filmi için kullanılacak mekanlardan biri Durham Katedrali. Roman stilindeki bu eski katedral, daha önce Robin Hood, Ivanhoe ve Kraliçe Elizabeth gibi filmlerde kullanılmış. Yani din adamları katedralin film setine dönüşmesine alışıklar...

HARROW ON-THE-HILL KOLEJİ

Harry Potter'ın büyücülük okulu, İngiltere'nin en eski okullarından biri. Bu şato-okulun içindeki ahşap kaplamalar kapkara abanoz ağacından. Çok meşhur öğrenciler okulun sıralarına isimlerini kazımışlar. Örneğin Başbakan Winston Churchill, Tiyatro yazarı Sheridan, şair Lord Byron... Eton Koleji'nden sonra İngiltere'nin en ünlü lisesi olan Harrow Koleji burası. Burada çocuğunu okutmak isteyenler, yılda 8 bin sterlin vermek zorunda. Harry Potter filminden sonra okula hem turistler hem öğrenciler tarafından gösterilen ilgi artmış.

AVUSTRALYA BÜYÜKELÇİLİĞİ

Filmde büyücülerin bankası Gringotts olarak Avustralya Büyükelçiliği binası kullanılmış. Bu bina, Birinci Dünya Savaşı sırasında yapılmış neoklasik bir yapı. Filmde, ülkenin amblemleri güzelce örtülmüş. Ama bilen biliyor tabii. Bu binayı da gezmek isteyen çokmuş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!