İngiliz gelinden Türk damada ‘konuşma yasağı'

Güncelleme Tarihi:

İngiliz gelinden Türk damada ‘konuşma yasağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2009 16:30

INTERNETTE tanıştığı İngiliz 15 yaşındaki Joyean Cox adlı kızla imam nikahıyla evlenen Doğubayazıtlı 20 yaşındaki Aytanç Aylanç'a eşi tarafından konuşma yasağı getirildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde oturan ve yaz aylarında Marmaris'te garsonluk yapan Aytanç Aylanç, 2 yıl önce internette tanıştığı Joyean Cox ile 2007 Aralık ayında evlendi. Müslüman olan Joyean Cox, cep telefonu mesajıyla annesine haber verdi. Anne kızının bu mesajı karşısında şaşırırken, evlenmesine karşı çıkmadı.

Eşini geçen hafta İngiltere'ye gönderen ve kendisi de doğum yeri olan Doğubayazıt İlçesi'ne gelen Aytanç Alyanç, bir anda basının ilgi odağı oldu. Kendini eve kapatan ve eşi Joyean Cox ile tanıştıkları gibi sürekli internette konuşan Aytanç Aylanç, evlililiği hakkında konuşmak istemediğini söyledi. Aylaç, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, “Eşim şu an ailesin yanında. Beni arayarak, kesinlikle konuşmamamı istedi. Ben de kendisini çok sevdiğim için konuşmayacağım. Yakında Türkiye'ye dönecek. O zaman birlikte basının karşısına çıkabiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!