İngiliz basınında tanker kazası

Güncelleme Tarihi:

İngiliz basınında tanker kazası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Haberi, ''İkiye ayrılan ve batan tankerden sızan petrol Türk kıyılarını tehdit ediyor'' başlığıyla yayımlayan The Independent gazetesi, kazanın meydana geldiği Boğaz'ın dünyanın trafiği en yoğun su yollarından biri olduğunu hatırlattı.

Kazanın meydana geldiği bölgede bütün kıyının kalın bir petrol tabakası altında kaldığını belirten gazete, bölgede yaşayan halkın büyük tonajlı ve petrol gibi tehlikeli yük taşıyan gemilerin Boğaz'dan geçişine izin verilmesine gösterdiği tepkilere yer verdi.

Gazete, pek çok çevreci kurum ve örgütün Boğaz'ın tehlikeli yük taşıyan bu tür araçlara kapatılmasının kavgasını verdiklerini, Boğazlar'ın güvenliği için Türkiye'nin bazı önlemler almaya çalıştığını, ancak örneğin kılavuz kaptan kullanılması uygulamasının hala tercihe bağlı olduğunu kaydetti.

The Times gazetesi ise Türkiye'yi ''yetersiz önlem almak ve hazırlıksız olmakla'' suçladı.

Kazadan sonra denize yayılan ve dalgalarla kıyılara vuran ağır petrol tabakasının yetkililer ve halk tarafından temizlenmeye çalışıldığını belirten gazete, Türkiye'nin halen 19 mil uzunluğundaki Boğazlar'a yapılacak radar sistemini devreye sokamamış olmasını da eleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!