İnfaz isyanı

Güncelleme Tarihi:

İnfaz isyanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tarzanlar çetesinden 9 sanığın Kürkçüler Cezaevi'ne getirildiğini öğrenen Şirinler çetesi mensupları isyan çıkardı. Kapıları kıran isyancılar 9 sanığı öldürmek istedi.

ADANA'da organize suç örgütleri 'Şirinler' ve 'Tarzanlar' çeteleri arasındaki kanlı savaş cezaevine sıçradı. Kürkçüler Cezaevi'nde tutuklu bulunan 'Şirinler' çetesi elemanları, saat 02.30 sıralarında Adana'daki 'Delta Boynu' operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve önceki gece tutuklanan 'Tarzanlar' çetesine mensup 9 sanığı cezaevinde öldürmek istedi. Cezaevi güvenlik güçleri, 9 çete sanığını son anda idari binaya kaçırıp güvence altına alırken 'Şirinler' çetesinin öfkeli elemanları, 13 gardiyan ile Cezaevi 2'nci Müdürü'nü rehin aldı.

Görevlileri serbest bıraktılar

Büyüyen olaylar üzerine saat 05.30'da cezaevine giden Adana Cumhuriyet Başsavcısı Cemal Sahir Gürçay ve Cezaevi Savcısı Ekrem Aydıner, isyan çıkartan 'Şirinler' çetesi elemanlarıyla görüştü. Rehin tutulan gardiyanlar ve cezaevi ikinci müdürü görüşme sonunda serbest bırakıldı. Cezaevi yetkilileri, 'Tarzanlar' çetesinin 9 elemanının cezaevinde herhangi bir olaya neden olmamaları için başka bir cezaevine nakledileceğini bildirdi. Durumun08.30'da normale döndüğü belirtilirken, cezaevinde 2-3 milyarlık hasar meydana geldiği bildirildi.

12 Tarzan sorguda

Susurluk skandalının kilit isimlerinden İbrahim Şahin'e ait olduğu iddia edilen ve içinde çok sayıda silah ve el bombası bulunan Mercedes Emniyet Müdürlüğü'ne çekildi.

SUSURLUK çetesiyle yeni bağlantıları saptanan 'Tarzanlar' çetesine yönelik olarak sürdürülen ‘‘Delta Boynu’’ operasyonunda 20 sanıktan 9'u tutuklanırken, 12 sanık gözaltında tutuluyor. Halen sorgulananlar arasında ülkücü kesimin 'Reis' olarak tanıdığı Abdullah Çatlı'nın bile 'Reis' olarak hitap ettiği MHP'li eski Kırıkhan Belediye Başkanı Mehmet Bilir'in de bulunduğu açıklandı. Operasyonda ele geçirilen suikast silahı Uzi ve Türkiye'de Emniyet envanterinde kayıtlı sadece 2 tanesi bulunan AGRAN 2000 Luger'in, Adana'da yapılan balistik incelemeleri temiz çıktı. Balistik raporlar, Ankara ve İstanbul laboratuarlarında da incelenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!