İncirlik'e 'Patriot Kasabası' kuruldu

Güncelleme Tarihi:

İncirlike Patriot Kasabası kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 14:58

ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral Paul J. Selva, ’İçsel Çözüm’ operasyonu kapsamında İncirlik Hava Üssü’ndeki ABD’nin 39’uncu Taktik Grup Komutanlığı’nın ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Orgeneral, ziyaret sırasında yabancı personelin kullanımı için kurulan ’Patriot Kasabası’nda da incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

IŞİD’e yönelik hava operasyonlarıyla tekrar gündeme gelen Adana’daki Türk- ABD Ortak Savunma Tesisi olan İncirlik Hava Üssü’ndeki ABD’nin askeri birimine gerçekleşen bu ziyarette, Orgeneral Paul J. Selva, yabancı personelin kullanımı için kurulan ’Patriot Kasabası’nda inceleme yaptı.

İKİ HAFTADA KURULDU

2 bin 250 yatak kapasiteli misafirhanede 700 bin dolarlık maliyetle yapılan yemekhaneyi gezen Orgeneral Paul J. Selva’ya, görevliler detaylı bilgi verdi. Aynı anda 800 kişi için yemek servisi yapılabilecek olan yemekhane ziyaretinin ardından ABD’li personelle tanışan Orgeneral Selva komutanlarla da görüşmelerde bulundu. İki haftada tamamlanan yemekhanenin sorumlusu Stephanie Inscore, yemekhaneyle üssün yemek hizmetini gören şirketin yükünün biraz hafifleyeceğini, üsteki askerlere daha hızlı ve kaliteli hizmet sunabileceklerini kaydetti.

FRANSA VE ALMANYA DA UÇAK GÖNDERECEK

Haberin Devamı


IŞİD’e karşı koalisyon güçlerine İncirlik’in açılmasından sonra ilk olarak ABD filoları Adana’ya gelmiş, ardından Diyarbakır’a da bazı uçaklar konuşlandırılmıştı. Fransa ve Almanya’nın da uçak göndermek için izin beklediği İncirlik’e, Almanya Tornado ve AWACS gönderecek. Üs’deki tanker uçak sayısının da artırılması bekleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!