İncirlik’te ABD'li komutan değişti

Güncelleme Tarihi:

İncirlik’te ABDli komutan değişti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 13:12

Türk- ABD Ortak Savunma Tesisi olan Adana’daki İncirlik Hava Üssü’nde ABD’nin devamlı hava birliği olan 39’uncu Taktik Grup Komutanı değişti. Yeni komutan Albay John Walker görevini Albay Craig Wills’ten İncirlik’te yapılan seremoni eşliğinde devraldı. Albay Wills bundan sonraki görevini Hawaii’deki Pasifik Hava Kuvvetleri’nde sürdürecek.

Haberin Devamı

Suriye’deki gelişmeler nedeniyle yeni bir görev yükümlülüğü alıp ABD’nin yanı sıra başka yabancı ülkelerin uçaklarına da açılan ve bu ülkeye yönelik operasyonlarda kullanılmasına karar verilen İncirlik Üssü’ndeki komutan değişikliğinin olağan terfi ve atama sistemi ile ilgili olduğu belirtildi.

İncirlik’te ABDli komutan değişti
IŞİD’e yönelik operasyonlar nedeniyle bu üsse intikal edecek filolar ve görevler nedeniyle, Çekiç Güç döneminde olduğu gibi daha üst rütbeli subaylar da geçici olarak görev yapabilecek. İncirlik’teki komutan değişikliği seremonisinde ABD Hava Kuvvetleri adına Korgeneral Timothy Ray, Türk Hava Kuvvetleri adına da Hava Tuğgeneral Bekir Ercan Van katıldı. Ray, 39’uncu filonun kumandası ve denetlenmesi adına 16 yıl boyunca kendini adeta bu birliğe adayan Wills’e teşekkür etti. Korgeneral Ray şöyle dedi:

'SİZİ YETKİLENDİRİYORUM'

"Etrafıma bakıyorum ve burası yaşamak için harika bir yer. Herkes biliyor ki biz, doğru lideri doğru zamanda atadık. Bilin ki, bu organizasyonun her aşamasını idare etmeniz; saygı,dürüstlük ve haysiyet ortamını her köşeye taşımanız için sizi yetkilendiriyorum. Bu hava piyadelerini yetiştirmek en önemli görevimizdir. Çünkü ancak bu şekilde Amerikan Hava Kuvvetleri’ni inanılmaz önemli bir yerde, inanılmaz önemli bir zamanda var edebiliriz."

Haberin Devamı

Albay Wills de, İncirlik’teki Türk Komutan Tuğgeneral Bekir Ercan Van’a konukseverliği ve aldığı üst düzey güvenlik önlemleri için teşekkür etti.

ÜS HAREKETLENDİ

Bakanlar Kurulu’nun gizli kararı ile IŞİD’e karşı operasyonlarda kullanılması kararlaştırılan İncirlik Üsssü’ne Almanya’daki ABD 480’inci Filo’nun gelmesi beklenirken, ön hazırlıklar da yoğunlaştı. Üsle ilgili en dikkat çeken gelişme ise insansız hava araçlarının ilk kez bomba yüklü olması. Geçtiğimiz pazar günü silahlı bir predatör Suriye üzerinde dolaşmış, dün de ’cehennem ateşi’ verilen füzelerini IŞİD hedeflerine doğru ateşlemişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!