İnanılmaz evlilik rekorları

Güncelleme Tarihi:

İnanılmaz evlilik rekorları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Her ne kadar ‘Bekarlık sultanlıktır’ sözü dillerden düşmese de dünyaevine girenlerin sayısı yaz aylarıyla birlikte artıyor. Bu arada evlenen çiftler dünyanın pek çok ülkesinde evlilikle ilgili inanılmaz rekorlar da imza atıyorlar. Kimisi uzun yıllar sürdürdüğü evliliğiyle, kimisi çok küçük yaşta evlenmesiyle, kimisi de nikah memurunun karşısına en fazla oturmasıyla rekor kırıyor. Aylık kültür dergisi Bütün Dünya'nın son sayısında yaptığı derlemeye göre dünyanın dört bir yanındaki bazı evlilik rekorları şunlar:

En çok evlenen erkek: Eski bir rahip olan Blytheli Glynn ‘‘Scotty’’ Wolfe, bugüne dek 27 kadınla evlendi. Wolfe, ilk evliliğini 1927 yılında yaptı. Wolfe, toplam 41 çocuğu olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

En çok evlenen kadın: Linda Essex, en son 1991 Ekiminde dünyaevine girdi ve bir ay sonra da boşanmak için mahkemeye başvurdu. Essex, 22 kez evlendi.

En çok yasadışı evlenen erkek: Dünyanın ‘‘yasadışı‘‘ biçimde en çok evlenen erkeği Fred Jipp... Jipp ‘‘Giovanni Vigliotto’’ ve ‘‘Nikolai Peruskov’’ takma adlarının kullanarak 1949-81 yılları arasında ABD'nin 27 eyaletinde ve 14 ayrı ülkede toplam 104 evlilik yaptı. Jipp, 1968 yılında yaptığı bir gemi yolculuğunda birbirinden habersiz olan 4 eşini de yanına aldı.

En çok nikahlanan çift: Dünyanın en çok nikahlanan çiftleri, Ralph-Patsy Martin ve Richard-Carole Roble... Her iki çift de birbiriyle 51 kez evlendi ve her töreni başka bir kentte ya da ülkede yaptı.

En küçük evlilik: Dünyanın en genç evli çifti, Bangladeş'te 20 yıldır devam eden bir kan davasını bitirebilmek için evlendirilen 11 aylık bir erkek ile 3 aylık bir kız çocuğu... İki çocuk arasında kan davasına son verebilmek için resmi nikah kıyıldı.

En uzun evlilik: Dünyanın en uzun evliliği rekoruna 86 yıl aynı yastığa baş koyan Hintli Nariman çifti sahip. Hintli Sir Temulji Bhicaji Nariman ve Lady Nariman, kardeş çocuklarıydı ve her ikisi de 5 yaşındayken evlendirildi. Sir Temulji, 1940 yılının ağustos ayında öldüğünde 92 yaşındaydı ve 86 yıllık evliydi.

En uzun nişan: Dünyanın en uzun nişanlı kalma rekoru, Meksikalı Octavio Guillen ve Adriana Martinez'e ait. 67 yıl boyunca nişanlı kalan çift, Mexico City'de evlendiklerinde her ikisi de 87 yaşındaydı.

En pahalı düğün: Dünyanın en pahalı düğünü, Şeyh Raşid Bin Said Al Maktum ile Prenses Salama'nın 1981 Mayısındaki nikah töreniydi. Dubai'de yapılan düğün, 7 gün sürdü ve 22 milyon sterline mal oldu. Düğüne katılan 20 bin davetli, yalnızca bu nikah için yapılan bir stadyumda toplandı.

En yaşlı boşanan çift: Dünyanın en yaşlı boşanan çifti, 2 Şubat 1984 tarihinde alınan bir mahkeme kararıyla evliliğe veda eden Simon-Ida Stern oldu. Boşandıklarında Simon Stern 97, Ida Stern ise 91 yaşındaydı.

Babasıyla evlendi: Dünyanın en dramatik evliliğini 20 yıllık evlilikten sonra baba-kız olduklarını öğrenen Yunanlı bir çift yaptı. Baba ile kızın evliliğini gizleyen kızın annesi, yaşamının sonuna geldiğini anlayınca gerçeği açıkladı. Kızıyla evli olduğunu öğrenen baba, intihara kalkıştı.

En kalabalık düğün: Menachem Teitelbaum ile Sima Meisels'in 4 Aralık 1984 tarihindeki nikah töreniydi. Long Island'da yapılan nikaha yaklaşık 29 bin davetli katıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!