İnanılmaz beraat

Güncelleme Tarihi:

İnanılmaz beraat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2003 01:56

İngiltere'de bir bebeğini boğarak, ötekini sarsarak öldürmekten müebbete mahkûm olan kadın temyizde delil yetersizliğinden beraat etti.

İngiliz avukat Sally Clark, 11 haftalık oğlu Christopher'ı Aralık 1996'da boğarak, iki yıl sonra da sekiz haftalık öteki oğlu Harry'yi sarsarak öldürmekten suçlu bulunmuş ve müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Chester Crown Mahkemesi'nde 4 yıl önce yargılanan kadın, başından beri suçsuz olduğunu söylüyordu.

Delil saklanmış

Davayı ele alan temyiz mahkemesi, anneyi aklayacak önemli bir tıbbi delilin yerel mahkemedeki savunma avukatlarından ‘‘gizlendiği’’ni ortaya çıkardı. Temyiz mahkemesi başkanı Lord Kay, ‘‘Temyize başvuranın adil yargılanmadığından eminiz. Jüri, kararına etki edebilecek delilden yoksun bırakılmıştır’’ dedi.

Kendiliğinden öldüler

Mahkeme bu gerekçeyle, Clark'ın adil yargılanmadığı kararına vardı ve beraat kararı verdi. Clark'ın aklanmasına neden olan tıbbi delile göre, çocuklardan biri omurilik sıvısına kadar yayılmış bir bakteriyel enfeksiyon kapmıştı. Bu nedenle çocukların bebeklerde görülen ani ölüm sendromundan ölmüş olabileceği sanılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!