İnadına iptal etmiyor

Güncelleme Tarihi:

İnadına iptal etmiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 11:55

Dünyaca ünlü İngiliz pop şarkıcı ve bestecisi Elton John, Fas'ın başkenti Rabat'ta yapılacak müzik festivalinde vereceği konseri iptal etmiyor.

Haberin Devamı

Ülkedeki muhafazakar muhalefet partisi yetkilileri, Mika, Sting, Carlos Santana gibi sanatçıların ve grupların da katılacağı 21-29 Mayıs tarihlerindeki müzik festivaline Elton John'un katılmasına, "John'un eşcinselliğiyle övünmesi" yüzünden karşı çıkıyor ve konserin iptal edilmesini istiyor.

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Fas'ın muhalefetteki PJD partisi yetkilisi Mustafa Ramid, "Fas, bu tür ahlaksızlıklara müsaade etmeyecek, gençlerin etkilenmesine izin vermeyecek Müslüman bir ülkedir. Hükümetten, festivale katılacak sanatçılar listesinden eşcinselliğiyle övünen bu adamı, pardon adam dememeliyim şahısı çıkarmasını istedik." ifadelerini kullandı.

Festivalin organizatörleri ise, "Elton John'un, dünyanın en iyi sanatçılarından biri olduğunu ve bu nedenle festivale çağrıldığını" söyledi. Gazete, Elton John'un benzer protestolardan dolayı 18 Mayıs'ta Mısır'da vereceği konseri iptal ettiğini hatırlattı ancak John'un Fas'taki müzik festivaline katılma ve konser verme kararı aldığını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!