İmzanızda mutlaka harf olsun

Güncelleme Tarihi:

İmzanızda mutlaka harf olsun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2009 14:09

Eski Emniyet Müdürü ve Kriminal uzmanı Avukat Seyfettin Arıkan, herkesin imzalarında mutlaka harf kullanmalarını önerdi ve "Bu durumda o imzayı kimin attığı bile anlaşılır. Bir çok Batı ülkesinde imzada harf olması koşulu var" dedi.

Haberin Devamı

'İrtica ile Mücadele Planı' belgesiyle gündeme gelen "imza" krizi üzerine kriminal uzmanı ve eski emniyet müdürü avukat Seyfettin Arıkan, herkesin imzasında harf bulunmasını önerdi. Bu konuda Batı ülkelerinde yasalar olduğunu belirten Arıkan, harf karakteri içeren imzalarda, imzayı atan kişilerin bile belirlenmesi mümkün olduğunu söyledi.

 

İmzalanın sahte olup olmadığının belirlenmesinin çok kısa sürdüğünü, ancak son olayda konunun hassasiyeti nedeniyle imza araştırmasının uzadığına dikkat çeken Seyfettin Arıkan şunları söyledi:

Saygı Öztürk YAZIYOR

"Komutana ait olduğu iddia edilen imza, çok basit, rahat bir imza. Bu tür araştırmalarda, şahsın eski tarihli imzalarıyla karşılaştırmaları yapılır. İnsan imzasını ne kadar değiştirmeye çalışırsa çalışsın, ona ait olup olmadığı çok rahat anlaşılır. Kasıtlı değiştirmeler olup olmadığını da belli karakterler çıkartır. İmzanın içerisinde harfler bulunursa, imzanın o kişiye ait olup olmadığı daha kolay belirlenir. Harf karakteri olan imzaların sahtesi de kısa sürede belirlenir."

 

Haberin Devamı

Avukatlara sahte imza uyarısı

Ankara Barosu da, sahte imzalarla ilgili olarak avukatları bilgilendirmek amacıyla konferans düzenledi. Avukat Seyfettin Arıkan, sahte imzanın nasıl anlaşılacağı konusunda avukatları bilgilendirdi ve bu konuda mesleki incelikleri anlattı.

 

Sahte imza konularında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Muhittin Kaya da bilirkişi olarak görev yapıyor. Uzmanlar, ülkemizde sahte imza olayının son derece yaygın olduğunu, imza ve yazı sahtekarlıklarını ortaya çıkaracak her türlü donanımın güvenlik birimlerinde de bulunduğu bildirildi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!