İmza atmaya gitmeyenler tutuklanacak

Güncelleme Tarihi:

İmza atmaya gitmeyenler tutuklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 00:00

YARGITAY, tahliye ettiği sanıklara adli kontrol olarak “Yurt dışına çıkma yasağı” ile “Her gün ikametgahlarına en yakın yerdeki polis veya jandarma karakoluna giderek imza verme” zorunluluğu getirdi. Yargıtay, bu kararı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 109’uncu maddesinde düzenlenen “Adli kontrol” maddesine dayanarak aldı. Adli kontrol uygulaması, gerekli evrakların, sanıkların ikametgâhlarının bulunduğu il emniyet müdürlüğüne gönderilmesiyle başlayacak. Bu aşamadan sonra imza vermeye gitmeyen sanık, CMK’nin 112’nci maddesine göre tutuklanabilecek. “Tedbirlere uymama”yı düzenleyen bu maddede, “Adli kontrol hükümlerini isteyerek yerine getirmeyen şüpheli veya sanık hakkında, hükmedilebilecek hapis cezasının süresi ne olursa olsun, yetkili yargı mercii hemen tutuklama kararı verebilir” deniliyor.
Hizbullahçılar imza verdi
Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nden tahliye olan ve Bat-man’a giden Hizbullah üyesi Kemal Gülşen, Mehmet Demir, Sinan Yakut ile Mehmet Sait Varol dün, polis merkezlerine giderek saat 17.00’de imza verdiler.
Tahliyeler sürüyor
? Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi’nde Hizbullah sanığı olarak yargılanan Batmanlı Lütfi Sertkaya tahliye edilirken, Bilal Taş için de tahliye kararı verildi.
? Diyarbakır’daki özel yetkili ağır ceza mahkemelerinde yargılanan ve haklarında karar verildikten sonra dosyaları Yargıtay 9. Ceza Dairesine gönderilen terör örgütü PKK üyesi 5 kişi de dosyanın karara bağlanmaması nedeniyle serbest bırakıldı.
? Ankara 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi, 4 cinayetten sabıkası bulunan ve şartla salıverildikten sonra tekrar cinayet işlediği iddiasıyla yargılanan Hüseyin Yeniyapan ile Bangladeş’in Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşesini öldürmeye teşebbüs ettiği, eşini ve oğlunu da öldürdüğü gerekçesiyle hükmen tutuklu bulunan Hafızar Rahman’ın tahliyesine karar verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!