IMF'den Türkiye'ye övgü

Güncelleme Tarihi:

IMFden Türkiyeye övgü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2007 10:25

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rodrigo de Rato, Türkiye'nin ekonomik geleceğinin, birkaç yıl öncesine göre çok daha parlak göründüğünü ve sağlanan ilerlemelerden dolayı Türk hükümetinin ve halkının tebrik edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

IMF ve Dünya Bankası'nın ortak yıllık Sonbahar Toplantıları öncesinde  Washington'daki IMF merkezinde gazetecilerle bir araya gelen de Rato,  Türkiye'deki son ekonomik durumu da değerlendirdi.

Sözlerinin başında Türkiye'deki ekonomik gelişmeyi öven  de Rato, “Türkiye, kesinlikle bir başarı öyküsü. Türk ekonomisinin gösterdiği ilerlemeler ve dayanıklılık, önemli bir başarı ve tabii ki bunda Türk hükümeti ve halkı övgüyü hak ediyor” dedi.

“Türkiye'nin geleceği, sadece birkaç yıl öncesine göre çok  daha parlak görünüyor. Sadece hatalardan değil, bu örnekte  olduğu gibi başarılardan da ders alınmalı” diye  konuşan de Rato, bu gelişmelerdeki katkısından dolayı  IMF'nin de gurur duyduğunu anlattı.
       
Türkiye'nin önemli bir reform gündemi bulunduğunu ve mali  piyasalarının dayanıklı olduğunu belirten de Rato,  buna karşılık, dış mali ortamdaki zayıflamanın,Türkiye  ve diğer ülkeler tarafından gözönüne alınması gerektiğini  anlattı. De Rato, 2008 bütçesinin hazırlanması öncesinde bazı mali  sapmaların meydana geldiğini kaydederek, “Bunun telafi  edilmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!