IMF Ä°rlanda yardımını yeni hükümetle görüÅŸmeye hazır

Güncelleme Tarihi:

IMF İrlanda yardımını yeni hükümetle görüşmeye hazır
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 04, 2011 15:01

Uluslararası Para Fonu (IMF), İrlanda'ya yapılan para yardımının çerçevesini 25 Şubat'taki genel seçimden sonra kurulacak hükümetle yeniden ele almaya hazır olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor  

Devlet kanalı RTE'nin haberine göre, IMF sözcüsü Caroline Atkinson, kurtarma paketinin ilk ve ikinci gözden geçirmelerinin büyük ihtimalle  birleştirileceğini ve seçim sonrasında yeni hükümetle yapılacağını söyledi.

Atkinson, IMF'nin, İrlanda ekonomisini yoluna koyabilmek için yardımın çerçevesini ve yeni İrlanda hükümetinin bu çerçevede alacağı ekonomik önlemleri  tartışmaya hazır olduğunu kaydetti.

Borç krizinin altından kalkamayan İrlanda hükümeti, Avrupa Birliği ve IMF'den yardım talep etmek durumunda kalmış, muhalefet partileri 85 milyar euroluk yardıma ilişkin anlaşmanın şartlarının yeniden görüşülmesi gerektiğini savunmuştu.

Haberin Devamı

İrlanda'da muhalefette bulunan ancak yapılan son kamuoyu yoklamaları dikkate alındığında seçimden zaferle çıkacaklarına inanılan Fine Gael ve İşçi Partisi, özellikle bütçe açığının 2014'e kadar gayrı safi yurt içi hasılanın yüzde 3'ü seviyesine indirilmesi hedefinin gerçekçi olmadığına inanıyor.

IMF, yardım paketine 22,5 milyar avro ile katkıda bulunuyor.

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet                                                                Â

                                Â

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:                  Â

http://twitter.com/HurriyetEkonet   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!