İmar müdürü dayak yemişti: O kafe bu kez yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

İmar müdürü dayak yemişti: O kafe bu kez yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2023 07:00

İBB ekiplerinin mayıs ayında yıkmak isteyince dayak yediği Üsküdar Salacak’taki kaçak kafe gece yarısı operasyonuyla yıkıldı. Yıkım ekiplerine geçen sefer dövülen İBB İmar Müdürü Gülten başkanlık etti.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Salacak’taki 11 kaçak kafe ve restoranla ilgili yıkım kararı almıştı. Kafelerden 8’i ilk etapta yıkıldı. 30 Mayıs 2023’te Askadar isimli kafe de yıkılacaktı ancak İBB ekipleri saldırıya uğradı. Ekiplerin başındaki İmar Müdürü Ramazan Gülten tekme tokat dövüldü. İşletme sahipleri aynı gün geçici olarak yürütmeyi durdurma kararı da aldırdı ve yıkım yapılamadı.

DURDURMA KARARI KALKTI

İBB ekipleri saldırganlardan şikâyetçi oldu. Açılan davanın 10 Ocak 2024’te görülmesine karar verildi. Bu sırada İBB’nin itirazı üzerine geçici yürütmeyi durdurma kararı İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldı. Belediye ekipleri önceki gece yıkım için yine aynı kafenin önündeydi. Ekiplerin başında geçtiğimiz sefer saldırıya uğrayan İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten vardı. Kafenin boşaltılmasının ardından iş makineleri devreye girdi ve yıkımı tamamladı. Gülten, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “30 Mayıs’ta işletme sahibi yürütmeyi durdurma kararı aldırdığı için yıkamamıştık. Karar kalktı, biz de gittik ve yıktık” dedi.

Haberin Devamı

İmar müdürü dayak yemişti: O kafe bu kez yıkıldı

KÜLTÜR VARLIĞI

İBB’den yapılan açıklamada, kafenin bulunduğu parselin tapu kaydında ‘korunması gerekli kültür varlığı’ şerhi bulunduğunu kaydedildi.

İmar müdürü dayak yemişti: O kafe bu kez yıkıldı

İMAMOĞLU PAYLAŞTI: YERİNE BU YAPILACAK

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün sosyal medya hesabından “Üsküdar Sahil’deki kaçakları yıkıyoruz. Peki yerine ne yapacağız?” sözlerini paylaştı. İmamoğlu, bu sözlerin altına meydandaki düzenlemenin nasıl olacağını anlatan fotoğraflar da paylaştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!