İmar Barışı nedir? E Devlet üzerinden İmar Barışı başvurusu nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

İmar Barışı nedir E Devlet üzerinden İmar Barışı başvurusu nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2018 17:03

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve bir süre önce TBMM Genel Kurulunda görüşülerek yasalaşan İmar Barışı, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi gördü. 8 Haziran Cuma gününden başlayan İmar Barışı başvuru süreci 31 Ekim 2018'e kadar devam edecek. Ödenmesi gereken bedel ise 31 Aralık 2018'e kadar yatırılabilecek. Peki İmar Barışı nedir? E Devlet üzerinden İmar Barışı başvurusu nasıl yapılır?

Haberin Devamı

13 milyon konutu ve 10 milyonlarca insanı ilgilendiren imar ve ruhsat sorununu çözecek imar barışı düzenlemesi son günlerin en çok konuşulan konusu oldu. İmar Barışı düzenlemesine kısa sürede büyük ilgi gösteren yapı sahipleri, başvurularını e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor. Peki, İmar Barışı nedir? Hangi yapılar İmar Barışı'ndan faydalanamayacak? İşte İmar Barışı'yla ilgili en çok sorulan sorular ve yanıtları!

İMAR BARIŞI NEDİR? 

İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşlarımızın imar sorunlarının çözülmesidir. 31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapılar İmar Barışı kapsamındadır. Başvuruda bulunmak isteyen yapı sahipleri, İmar Barışı'nın detaylarına ilişkin merak ettiği tüm bilgileri "imarbarisi.csb.gov.tr" üzerinden görüntüleyebiliyor. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

PTT şubelerinden alınan e-Devlet şifresi ile "www.turkiye.gov.tr "adresine veya "e-Devlet" mobil uygulamasına giren vatandaşlar, burada yer alan kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait sayfaya erişebiliyor. Sayfaya giriş yapan yapı sahipleri, "İmar Barışı Başvuruları" bölümüne girdikten sonra istenilen bilgileri doldurarak başvurularını tamamlıyor.

Düzenlemede son başvuru günü 31 Ekim 2018 olarak belirlenirken, başvuru gerçekleştirildikten sonra ödenmesi gereken bedel de 31 Aralık 2018'e kadar yatırılabilecek.

HANGİ YAPILAR İMAR BARIŞINDAN FAYDALANAMAZ?

Haberin Devamı

Üçüncü kişilere ait özel mülkiyete konu taşınmazlarda bulunan yapılar
Hazineye ait sosyal donatı için tahsisli araziler üzerinde bulunan yapılar
3194 sayılı İmar Kanunu’nun Geçici 16. Maddesinde belirtilen istisnai alanlarda bulunan yapılar

BAKMADAN GEÇME!