İmamlar toplantıda uyudu

Güncelleme Tarihi:

İmamlar toplantıda uyudu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 18:14

KONYA'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda, Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, kürsüde yaklaşık 45 dakika konuşunca bazı imamlar esneyip, uyukladı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri Konya Aladdin Düğün Salonu'ndaki programla başladı. Programa, Konya Vali Yardımcıları Nevzat Dalkıran ve Yusuf Özdemir, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu ile imam ve vaizler katıldı. Hafta etkinlikleri hakkında bilgi veren Konya Müftüsü Özbuğday, camilerin, İslam yurdunun simgesi, din görevlilerinin topluma hizmet gönüllüleri olduğunu bildirirken şöyle dedi:
“Bütün dinlerde mabetler, inanılan varlığa karşı, toplu veya ferdi olarak dini görevlerin yerine getirildiği, kişinin kendisini inandığı varlığa yakın hissettiği yerlerdir. Bu bakımdan mabetlerin toplum hayatında önemli bir yeri vardır. Camiler, birlik, beraberlik, eşitlik ve alçak gönüllüğün sergilendiği mekanlardır. Değişik rütbe ve makamlara sahip olmalarına rağmen insanlar camide, camide Allah'ın huzuran durduklarında, bulundukları rütbe ve makamları bırakarak, hepsi aynı duygu, inanç ve eşitlik şuuruyla saf tutarlar. Ayrıca camiler İslam toplumunun eğitilmesinde ve müslüman toplumların hayatını etkileyen adımların atılmasında önemli rol oynamıştır.”

Protokol üyelerinin maları ardından kürsüye gelen Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, yaklaşık 45 dakika konuştu. İmamların yaptığı görevlerin önemini anlatan Özdemir, imamlara çeşitli tavsiyelerde bulundu. Özdemir’in konuşmasının uzaması üzerine, bazı imamlar esneyerek, uyukladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!