İller Bankası personel alımı sonuçları açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

İller Bankası personel alımı sonuçları açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 09:17

İller Bankası personel alımı başvuru sonuçları kurumun internet sitesi üzerinden yayımlandı. Başvurularını posta yoluyla gönderen adayların müracaat sonuçları, İller Bankası internet sitesi üzerinden erişime açıldı. İşte, başvuruda bulunan yüzlerce kişinin merakla araştırdığı İller Bankası personel alımı başvuru sonuçları ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

İller Bankası başvuru sonuçları kurumun resmi internet sitesi üzerinden müracaatta bulunan vatandaşların erişimine açıldı. Bölgelere göre toplam 155 kişiyi istihdam etmeye hazırlanan İller Bankası, başvurusu kabul edilen ve reddedilenleri duyurdu. İşte, İller Bankası başvuru sonuçları ve detaylı bilgiler

İLLER BANKASI BAŞVURU SONUÇLARI

İller Bankası'nın 155 kişilik kadrosu için başvuruda bulunan ve başvurusu reddedilen adayların sonuçları açıklandı.

Başvurusu reddedilenler için tıklayınız

Sınava girmeye hak kazananlar için tıklayınız

SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınav Ziraat Mahallesi 657.Sokak No:14 Altındağ/ANKARA adresinde yapılacak olup, sınav tarihi ileri bir tarihte Banka web sayfasında ilan edilecektir.

SINAVDA NELER SORULACAK?

Sınav sözlü olarak yapılacaktır.

Sözlü sınavda adayların; mesleki konulara hâkimiyeti ile kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu gibi özellikleri değerlendirilir.

Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için yüz (100) tam puan üzerinden en az yetmiş (70) puan almak gerekir.

Haberin Devamı

KAZANANLARIN ATANMASI

Genel Müdürlük ve Yurt İçi Hizmet Birimleri itibariyle başarı sıralaması yapılır. Ancak yapılan sıralama sonunda eşitlik olması halinde Kamu Personeli Seçme Sınavı yüksek olana öncelik verilir. Eşitliğin bozulmaması halinde adaylar arasında kura çekilir.

Sınavda başarılı olanların isimleri, başarı sıralamasına göre, her bir alan için öngörülen sayıda asil aday ve asil adayın yarısı kadar yedek aday ile atama için gerekli belgeler Bankanın web sayfasında ilan edilir.

Yapılan sınav sonucunda, Yurt İçi Hizmet Birimleri için belirlenen sayıdan daha az sayıda adayın sınavı kazanması durumunda, sınav kurulu kararı ile aradaki eksiklik aynı branştan olmak kaydıyla istemleri halinde sınavı kazanan diğer adaylardan tamamlanabilir.

Giriş sınavını kazanan adaylarının atanmaları için, sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihtenitibaren 15 günlük süre içinde İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına atama için gerekli belgeler ile birlikte başvurmaları gereklidir. 15 günlük süre içinde geçerli bir mazereti olmaksızın başvuruda bulunmayanların atama işlemi yapılmaz. Ancak bu süre, adayın belgelendirilmiş geçerli bir mazereti olması ve mazeretin Bankaca kabul edilmesi halinde 15 gün daha uzatılabilir. Bu durumda, süresinde başvurmayan adayların yerine yedek adaylar çağrılır.

BAKMADAN GEÇME!